Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Bemutatkoznak a józsefvárosi általános iskolák

Indul a beiskolázás / 3. rész

2021. február 21. vasárnap

A szülőknek lassan választaniuk kell, hogy ősszel melyik iskolában kezdje meg tanulmányait a gyerekük, ezért bemutatkozási lehetőséget biztosítunk a kerületi alapfokú oktatási intézményeknek. Most a Vajda Péter utcai iskola és a Bárczi Gusztáv iskola bemutatkozóját olvashatják.

Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola

Célunk egy olyan „szerethető” iskola működtetése, ahol minden gyermek azt a támogatást kapja, ami szükséges tehetsége kibontakoztatásához, ahol a játékosság alapeleme a tanóráknak, ahol fontos a sikerek megélése. Fő értékünk a gyermekközpontúság, a „mindent a gyerekekért” elv. Nevelő munkánk során kiemelten fontos, hogy diákjaink személyiségét tiszteljük, jogaikat megvédjük. Mindezek érdekében segítjük az óvoda-iskola átmenet zökkenőmentességét, hatékony fejlesztő és tehetséggondozó munkát végzünk, matematikai és anyanyelvi kompetenciák differenciált fejlesztését végezzük a tanulók képességei szerint, olyan tanulásmódszertani elemeket építünk be az oktatásba, ami elősegíti az önálló és hatékony tanulás elsajátítását.

Az épület elhelyezkedése ideális, belvárosi forgalomtól mentes, zöldövezeti környezetben, kiemelt sportlétesítmények szomszédságában található. Iskolabusz szállítja a körzetünkbe tartozó Százados úti lakótelepről a gyerekeket. Pedagógusaink magasan képzettek, nagy rutinnal rendelkeznek, ami a sikeres nevelő-oktató munka feltétele.

A sportiskolai képzés a MOB és a SIOSZ által akkreditált sportiskolai kerettanterv alapján zajlik, pedagógiai asszisztensünk elkíséri a gyerekeket az FTC népligeti létesítményeibe az úszásoktatásra és a délutáni edzésekre. A délutáni idősávban választható sportfoglalkozások: floorball, szivacskézilabda, labdarúgás, kosárlabda, asztalitenisz, akrobatikus rock’n’roll.

A zenei osztályban alsó tagozaton elérhető a furulyaoktatás és „Kicsinyek kórusa”, míg felső tagozaton „nagykórus” van, heti kétszer, emellett a Józsefvárosi Zeneiskola által helyben tartott hangszeres és szolfézs foglalkozások.

Mindkét képzési formában biztosítjuk az angol nyelv tanítását 1. osztálytól, alsó tagozaton néptáncfoglalkozást, digitális eszköztár használatát a tanítási órákon és szakkör formájában (okostábla, tabletek, mobiltelefonok, robotika), valamint az erdei iskolát.

Elérhetőség:

1089 Budapest, Vajda Péter utca 25–31.

OM azonosító: 034931

Telefon: (30) 297-1185

E-mail: info@vajdaiskola.hu

Honlap: www.vajdaiskola.hu

Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola

Intézményünkben a Pedagógiai Szakszolgálat Szakértői Bizottságának szakvéleménye alapján kezdhetik meg tanulmányaikat a gyermekek. Általános iskolánkban sajátos nevelési igényű, értelmileg sérült tanulók számára folyik nevelés-oktatás, naponta 8–16 óra között.

Az értelmi sérülés mellett sok tanulónk társuló problémákkal is küzd (mozgás-, látás-, hallássérülés, autizmus). Délelőtt a NAT ajánlásai alapján készített, saját kidolgozású helyi tanterv szerint haladunk, ebéd után csoportos fejlesztőfoglalkozások zajlanak.

Iskolánkban az egyéni képességeket figyelembe vevő, csoportra szabott tanmenet alapján folyik az oktatás tantárgyak keretében, gyógypedagógus irányításával, gyógypedagógiai asszisztens és gyermekfelügyelő segítségével.

A napközis foglalkozásokon kívül szakkörök és egyéni rehabilitációs foglalkozások is segítik a sikeres fejlesztő munkát. Nagy hangsúlyt fektetünk a mozgás, a kommunikáció és a szocializációs képességek fejlesztésére és a gyakorlatias oktatásra.

Szeretettel várjuk leendő tanulóinkat iskolai évfolyamainkra!

Elérhetőség:

1082 Budapest VIII. kerület, Üllői út 76.

OM azonosító: 038411

Tel.: (1) 313-9288

Fax: (1) 299-0296

Honlap: www.bg-bp.sulinet.hu

Intézményvezető: Kajáry Ildikó

Szöveg: iskolák; Képek: Huszár Boglárka, Bárczi Gusztáv Iskola

A kerületi iskolákat bemutató sorozatunk korábbi részei: 

1. rész: Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium és Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Általános Iskola

2. rész: Losonci Téri Általános Iskola és Németh László Általános Iskola

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben