Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Budapestet is elérte harmadik hullám

„Időben kezdtük el a budapestiek szűrését”

2021. február 21. vasárnap

Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a koronavírus-járvány budapesti számai is azt jelzik, hogy több a megbetegedés.

„Éppen jó időben kezdtük el a budapestiek újabb szűrését, hiszen a szakemberek is egyetértenek, a többi országhoz hasonlóan hazánkat is utolérte a harmadik hullám” – írta Karácsony Gergely. Február 18-án és 19-én, a fővárosban folyó második körös szűrés első két napján kétszer annyi pozitív teszteredményt kaptak, mint a decemberi teszteléskor.

A főpolgármester felhívta a figyelmet arra, hogy még vannak szabad helyek a Fővárosi Önkormányzat ingyenes koronavírus gyorstesztjére, amire az interneten lehet regisztrálni. A tesztelést két helyszínen végzik egészen február 27-ig, a Városháza parkban és a Széll Kálmán téren. A vizsgálat mindössze 10 percig tart, és negyedóra múlva már át is vehető az eredmény.

„Szorít bennünket az idő, a vakcina jelentheti az egyetlen megoldást, amíg pedig abból nincs elegendő, a tesztelés a legjobb védekezés a vírus terjedésével szemben” – hangsúlyozta Karácsony, hozzátéve, a pozitívnak bizonyuló betegek karanténba vonulása fékezheti meg leginkább az újabb fertőzésláncok kialakulását.

Bejegyzése végén a főpolgármester azt kérte Budapest lakóitól, egyelőre ne lazítsanak a védekezésen: „Tudom, hogy egyre türelmetlenebbek és feszültebbek vagyunk, de arra kérek mindenkit, tartsuk be a szabályokat! Budapest eddig jól teljesített, nem voltak kiugró adatok sem a fertőzésszámokat, sem a haláleseteket illetően. Maradjon is ez így!”

Nemrég indított kampányt az oltás mellett és a mielőbbi nyitásért a Fővárosi Önkormányzat. „Kell az oltás, hogy végre megölelhessük egymást!” – üzeni a videó, melyben művészek, vállalkozók, sportolók beszélnek arról, miért támogatják a védőoltást.

Szöveg: Bányay Géza; Kép: Fővárosi Önkormányzat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben