Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

TÖMEGES FELMONDÁS

Újabb huszonhat tanár mondott fel az SZFE-n

2021. február 22. hétfő

A 2020/2021-es tanév őszi félévének befejeztével a Színház- és Filmművészeti Egyetem huszonhat oktatója felmondta munkaviszonyát az egyetemmel.

A 2020/2021-es tanév őszi félévének befejeztével a Színház- és Filmművészeti Egyetem huszonhat oktatója felmondta munkaviszonyát az egyetemmel, nem írták alá szerződésüket a következő félévre, illetve megszüntették tagságukat az SZFE Doktori Tanácsában – közölte a Független Szabad Egyetem, a Facebook-oldalán.

Az alábbi oktatók hagyták ott az egyetemet:

Ari Zsófia, Bagossy László, Báron György, Bodor Johanna, Csató Kata, Csizmadia Tibor, Dávid Attila , Fekete Ádám, Földényi F. László, Gábor György, Garai Judit, Gigor Attila, Gimesi Dóra, Kárpáti Péter, Kovács D. Dániel, Nagy Zoltán, Németh Gábor, Pálfi György, Róbert Júlia, Ruttkay Zsófia, Sellő Hajnal, Schulze Éva, Schwechtje Mihály, Szórád Máté, Tóth Péter, Upor László.

Mint arról írtunk, az egyetemet egy kormányzati döntés értelmében alapítványi formába szervezték át, és annak vezetése (élén Vidnyánszky Attilával, a Nemzeti Színház igazgatójával, az alapítvány kuratóriumának elnökével) mindennemű autonómiától megfosztotta az egyetemet. 

Ennek a szándéknak álltak ellen az egyetem polgárai (diákok és oktatók, tanársegédek és rektorhelyettesek – rektor nem volt az alapítvánnyá átalakulás pillanatában, mert az illetékes minisztérium nem nevezte ki az intézmény által jelölt Upor László rektorhelyettest az előző tanévben). Az ellenállás leglátványosabb módja az volt, hogy blokád alá vonták az épületet, azért, hogy az általuk el nem fogadott vezetés be se tudjon menni.

Arról is írtunk, hogy a felmondások mellett, szivárogtak az új oktatói gárda tagjainak nevei is: Szarvas József, a Nemzeti Színház színésze, Baska Barbara, aki korábban Orbán Viktor miniszterelnök facebookos videóit készítette, Banner Géza, aki a Duna TV Kívánságkosár műsorát vezette, és Velkovics Vilmos HírTV-s műsorvezető. 

Szöveg: Józsefváros újság; Kép: Nagy Dániel

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben