Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Klímavédelem

Klímabarát kerület lettünk

2021. február 22. hétfő

A Józsefvárosi Önkormányzat belépett a Klímabarát Települések Szövetségébe

Az egyik legfontosabb célunk, hogy Józsefvárost egyre zöldebbé tegyük. A klímaváltozással szemben akkor tudunk hatékonyak lenni, ha közösségként lépünk fel. Ezért jelentkeztünk a Klímabarát Települések Szövetségébe, amely 2021. február 19-én felvett tagjai közé.

Számos településsel együtt dolgozva, egymást segítve és egymásnak példát mutatva fogunk arra törekedni, hogy gátat szabjunk a klímaváltozással járó hatásoknak. Mindezt olyan intézkedésekkel, amelyek a települések - esetünkben a kerület - erőforrásaihoz, lehetőségeihez igazítottak. Ez magában foglalhatja a kerékpárosbarát fejlesztéseket, termelői piacok létrehozását, a hulladék minimalizálására való törekvést, a zöldfelületek növelését, a párakapuk létesítését vagy éppen szemléletformáló akciók szervezését.

Jelenünk egyik legnagyobb kihívása a klímaváltozás, éppen ezért örülünk, hogy egy olyan közösség részeseivé válunk, amelyben hasonlóan elhivatott önkormányzatokkal közösen tehetünk egy fenntartható, a jövő generációinak is élhető világért.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben