Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Bemutatkoznak a józsefvárosi általános iskolák

Indul a beiskolázás / 4. rész

2021. február 23. kedd

A szülőknek lassan választaniuk kell, hogy ősszel melyik iskolában kezdje meg tanulmányait a gyerekük, ezért bemutatkozási lehetőséget biztosítunk a kerületi alapfokú oktatási intézményeknek. Most a Deák Diák iskola és a Molnár Ferenc iskola bemutatkozóját olvashatják.

Deák Diák Általános Iskola

A Deák Diák színes, nyitott hely. Barátságos légkörben élünk, melyet szeptemberben Balaton-parti csapatépítő tábor is erősít. Reggelente napindító beszélgetéssel hangolódunk a 40 perces szakórákra. Gyermekbarát termeinkben kooperatívan, projektek, mini laptopok segítségével, differenciáltan tanulunk. Emelt óraszámú az idegen nyelv, hetediktől képességek szerinti bontásban tanuljuk a magyart és a matematikát. A legmodernebb technikával, oktató robotok felhasználásával tanítunk programozást már az első osztálytól. Szabadidőben klubok, szakkörök, sportágak közül válogathatnak a gyermekek. Deákos programok: játszóházak, zeneszalonok, néptánc gála, alapítványi bál, meseklub, erdei iskolák országjárással.

Korai és késői ügyelettel segítjük a dolgozó szülőket, tanáraink otthonos környezetben felügyelnek a gyermekekre.

Néptáncos osztályt indít Laczik Ágnes (Ped. II.) és Monori Mária (Ped. II.); művészeti vezető: Szengyel István (Szent Gergely-díjas). A tanulók ismerkednek a Kárpát-medencei magyar néptánccal és népdalkinccsel, ápolják néphagyományainkat. Szengyel István neve a biztosíték arra, hogy tanítványaink átfogó népi kulturális nevelést kapnak. A társas kapcsolatok, a viselkedéskultúra mellett fejlődik a gyermekek ritmusérzéke és mozgáskultúrája is.

Énekes osztályt indít Szabolcs Csilla (Mesterpedagógus) és Dömötör Rebeka; művészeti vezető: dr. Bubnó Tamás (Magyarország Érdemes Művésze). Saját tanterv és tankönyv alapján tanulnak. Pedagógusaink a zenét értő és szerető gyermekeket nevelő, nemzetközi szinten is elismert szakemberek. Helyben van szolfézs, hangszeres és egyéni hangképzés. Kamarahangversenyek, hazai és nemzetközi versenyek mellett színházi zenés darabokban szerepelnek, lemezfelvételeket készítenek.

Elérhetőség:

1081 Budapest, II. János Pál pápa tér 4.

OM azonosító: 034883

Honlap: deakdiak.hu

Facebook: Deák Diák Általános Iskola

YouTube: Deák Diák Általános Iskola Hívogató

Igazgató: Farczádi Bencze Tamás

Információ: Gergelyné Szarvas Márta igh., +36 (1) 333-5390, gszmarti@gmail.com

Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Mottónk: ,,A gyermeket tiszteletben kell fogadni, szeretetben kell nevelni és szabadságban kell elbocsátani!” (Rudolf Steiner)

A 2021/2022-es tanévben két első osztályt indítunk: az 1. a osztály magyar-angol két tanítási nyelvű lesz, míg az 1. b osztály angol vagy művészeti orientációjú.

Miért a Molnár a jó választás?

Mert barátságos a légkör, a szülőt partnernek tekintjük, személyiségközpontú, eredményes nevelés-oktatás folyik, és sokszínű programokat kínálunk: hagyományok ápolása, nemzetközi kapcsolatok. Szeretettel várjuk Önöket és gyermekeiket a Grundsuliban! További információ Boda Réka igazgatóhelyettestől kérhető a 06 (1) 484-0659 telefonszámon vagy a reka.boda@grundsuli.eu email címen.

Hagyományainkhoz híven az alábbi programokkal szeretnénk segítséget nyújtani az osztályválasztáshoz.

Ismerkedés (személyesen vagy online) a leendő elsős tanítókkal, az intézmény bemutatása a szülőknek: 2021. február 15- én 17:00-tól.

A tanítók nyílt órákat tartanak, ahova a szülőket és a gyermekeket egyaránt várják: 2021. február 23-án az 1-3. órában (8:00-10:40 között)

Játssz velünk a Molnár Grundon! címmel foglalkozások a nagycsoportos óvodásoknak: 2021. február 15-én 16:15–17:00 között (mozgásos foglalkozás), 2021. március 16-án 16:15–17:00 között (kézműves foglalkozás).

Teadélután – kötetlen beszélgetés a leendő tanítókkal 2021. március 22-én 16:30- tól.

Pedagógiai tanácsadás a szülőknek és gyerekeknek az osztályválasztáshoz 2021. március 29-én és április 8-án 16:00-tól.

Programjainkat az aktuális járványügyi szabályozásnak megfelelően szervezzük.

Naprakész információkért iratkozzanak fel hírlevelünkre a reka.boda@grundsuli.com email címen keresztül, hogy a változásokról értesíthessük Önöket!

Elérhetőség:

1085 Budapest, Somogyi Béla utca 9–15.

OM azonosító: 034936

Tel: (1) 484-0659

Email: grundsuli@gmail.com

Honlap: grundsuli.eu

Intézményvezető: Tanosné Horváth Márta

Szöveg: iskolák; Képek: Huszár Boglárka

A kerületi iskolákat bemutató sorozatunk korábbi részei: 

1. rész: Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium és Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Általános Iskola

2. rész: Losonci Téri Általános Iskola és Németh László Általános Iskola

3. rész: Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola és Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben