Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

További zöldítési lehetőségek nyílnak meg

Klímabarát kerület lett Józsefváros

2021. február 24. szerda

A Klímabarát Települések Szövetségének tagja lett Józsefváros. Az önkormányzat célja, hogy gátat szabjon a klímaváltozással járó hatásoknak. Dr. Erőss Gábor alpolgármester szerint ezzel további zöldítési, klímavédelmi lehetőségek nyílnak meg a kerület előtt.

A VIII. kerületet is felvette tagjai közé a Klímabarát Települések Szövetsége – jelentette be a Józsefvárosi Önkormányzat, megjegyezve, hogy „a klímaváltozással szemben akkor tudunk hatékonyak lenni, ha közösségként lépünk fel.”

Számos településsel együtt dolgozva, egymást segítve és egymásnak példát mutatva fogunk arra törekedni, hogy gátat szabjunk a klímaváltozással járó hatásoknak. Mindezt olyan intézkedésekkel, amelyek a települések erőforrásaihoz, lehetőségeihez igazítottak – tudatta az önkormányzat.

Példákat is említettek: ilyen intézkedés a kerékpárosbarát fejlesztések, a termelői piacok létrehozása, a hulladék minimalizálására való törekvés, a zöldfelületek növelése, párakapuk létesítése vagy éppen szemléletformáló akciók szervezése.

A felvételt üdvözölte a klímavédelemért felelős alpolgármester, Dr. Erőss Gábor is. Azt írta, „amikor tavaly év elején klímavédelmi intézkedési tervet terjesztettem be, s azt elfogadta a képviselőtestület, tudtam, hogy nincsenek csodák. De mégis, minden újabb kis lépés egy újabb kis csoda...”

Az alpolgármester szerint a kerületi zöldudvar- és komposztláda pályázat, a hűsítő szigetek, a Tolnai pihenőkert, a szolgálati biciklik, az újrapapír-és csapvíz-használat kiterjesztése, a fakivágások szankcióinak szigorítása után a tagsággal „további zöldítési, klímavédelmi lehetőségek nyílnak meg”.

Szöveg: Józsefváros újság; Kép: Józsefvárosi Önkormányzat, Huszár Boglárka, Facebook / Dr. Erőss Gábor

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben