Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Néhány óra alatt előállították a rendőrök

Elfogták az SZFE-maszkos nőt megtámadó férfit

2021. február 25. csütörtök

Elfogták a rendőrök azt a 37 éves férfit, aki csütörtökön reggel Csepelen egy buszon megtámadott egy nőt, a hírek szerint csak azért, mert a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói melletti kiállás szimbólumává vált sárga maszkot viselt.

Néhány óra alatt elfogta a rendőrség azt a férfit, aki pénteken Csepelen megtámadott és az arcán késsel megsebesített egy nőt – írja a police.hu. A rendőrség közlése szerint súlyos testi sértés kísérlete és közösség tagja elleni erőszak gyanúval nyomoznak a 37 éves Ó. Bence ügyében.

A Telex azt írta, információik szerint a nő a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóival és korábbi oktatóival szolidaritást vállaló Free SZFE maszkot viselt a 151-es buszon, ami miatt a férfi összeszólalkozott vele és egy késsel megsebezte az arcát, amikor talán le akarta róla vágni a maszkot.

A történteket elítélte a főpolgármester is. Facebook-posztjában Karácsony Gergely aljas és gyáva tettnek nevezte a történteket, hozzátéve: „Semmiféle nézetkülönbség nem lehet indok az erőszakra. Legyen ennek vége már!”

Szerző: Józsefváros újság: Képünk illusztráció: Nagy Dániel

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben