Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Sorozatban mutatjuk be a kerületi intézményeket

Mesepalotától a Virágkoszorúig: hol jó óvodásnak lenni? / 1. rész

2021. február 27. szombat

A tucatnyi józsefvárosi óvodát összefogó Napraforgó Egyesített Óvodák minden tagintézményének bemutatkozási lehetőséget biztosítunk a Józsefváros újságban. Cikksorozatunk első részében a Gyerek-Virág és a Virágkoszorú Tagóvodák ismertetik pedagógiai programjaikat.

Gyerek-Virág Tagóvoda

A Losoncinegyedben működő Gyerek-Virág Tagóvoda célja, hogy sokoldalú képességfejlesztéssel, a játék, a művészetek és a mozgás eszközén keresztül járuljon hozzá az egyéni képességek kibontakozásához, a személyiségfejlesztéshez. Az egyéni képességfejlesztést óvodánk fejlesztőpedagógusa segíti, aki meseterápiás módszerrel is támogatja a gyermekeket. Kiemelt szerepet kap az érzelmi és vizuális nevelés, valamint a mozgásfejlesztés, és a különböző kultúrákból érkező gyermekek szocializációjának segítése.

Büszkék vagyunk a Boldog Óvoda címre. A Boldogságóra program hozzájárulhat óvodánk pozitív megítéléséhez. A program célja a gyermekek pozitív életszemléletének megalapozása játékos gyakorlatokkal. Óvodapedagógusaink fejlesztő foglalkozásokat szerveznek délutánonként: mesefoglalkozások, néptánc az „Így tedd rá” módszertana alapján, kézműves délutánok.

Virágkoszorú Tagóvoda

A Virágkoszorú Tagóvoda a Muzsikus cigányok parkjánál található, így jól megközelíthető a 9-es busszal és a 83-as trolibusszal. A felvehető gyermeklétszám 98 fő. Csoportjaink száma négy, melyek a gyerekek életkora szerint osztottak. Csoportszobáink esztétikusak és megfelelnek az óvodás gyermekek igényeinek. 

Az Alapító okirat értelmében a mozgásfogyatékos, sajátos nevelési igényű gyermekeket fogadjuk. A mozgásfogyatékos gyermekek speciális fejlesztését a JEGYMI-ből gyógypedagógusok végzik, és fejlesztő óvodapedagógus is segíti a munkánkat. 

Rendelkezünk tornateremmel, sószobával, fejlesztő helyiségekkel. A Koszorú u. 15. alatti játszóudvar ovi-focipályája is a rendelkezésünkre áll. Pedagógiai programunk sajátossága az egészségnevelés, a mozgásfejlesztés. 2020-21-es nevelési évre óvodánk elnyerte a Boldog Óvoda címet. Szolgáltatásaink: egyéni fejlesztés, logopédia, ovi-foci, balett, relaxáció.

Napraforgó Egyesített Óvoda igazgatósága:

Aissou Erzsébet óvodaigazgató

Cím: 1084 Budapest, Tolnai Lajos utca 7-9.

Telefon: +36 (1) 210-0086

E-mail: egyesitett.jvovoda@gmail.com

Honlap: www.08egyesitettovoda.hu 

  Tagintézmény                 Tagóvoda-vezető         Cím

Virágkoszorú Tagóvoda Bukovicsné Nagy Judit 1083 Budapest, Baross utca 91.

Gyerek-Virág Tagóvoda Pappné Antal Katalin         1083 Budapest, Baross utca 111/b.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben