Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Bemutatkoznak a józsefvárosi általános iskolák

Indul a beiskolázás / 5. rész

2021. február 28. vasárnap

A szülőknek lassan választaniuk kell, hogy ősszel melyik iskolában kezdje meg tanulmányait a gyerekük, ezért bemutatkozási lehetőséget biztosítunk a kerületi alapfokú oktatási intézményeknek. Sorozatunk utolsó részében a Józsefvárosi Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola mutatkozik be.

A Józsefvárosi Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola 1968 óta működik a kerületben, növendékeinek létszáma megközelíti a 600 főt. Az iskola székhelye a Nap utca 33. szám alatti, Ybl Miklós által tervezett épületben található, ahol a zeneórák mellett hangversenyeket, vizsgákat, közös órákat szerveznek. 

A hangszeres és elméleti órák egy részét a kerület általános iskoláiban tartják, így a Fazekasban, a Deák Diákban, a Losonci Tériben, a Némethben, a Molnárban és a Vajdában. A zenetanítás a délutáni órákban történik. A hangszeres órák – egyéni, heti kétszer 30 perc – mellett 4 évig kötelező szolfézsra járni, majd egy kötelezően választható foglalkozáson részt venni, szintén heti kétszer. Választható szolfézs, zeneirodalom, kórus vagy kamarazene.

A zeneiskolába 6 éves kortól lehet jelentkezni előképzőre, magánénekre és hangszeres oktatásra (zongora, hegedű, gordonka, nagybőgő, furulya, fuvola, oboa, klarinét, gitár, basszusgitár, cimbalom, ütőhangszerek). A felvételi meghallgatásokat májusban és szeptember elején zajlanak. A tanuló felvételéről a felvételi bizottság véleménye alapján az intézményvezető dönt. Az érdeklődőket egész évben szeretettel várják hangversenyeikre, ahol a választható hangszerek is bemutatásra kerülnek.

A zeneiskolai oktatás fakultatív, a gyerekek az elvégzett zenei tanulmányaikról bizonyítványt kapnak. A zenei pályára alkalmas, tehetséges és szorgalmas növendékeket szakirányú továbbtanulásra (zeneművészeti szakgimnázium vagy felsőfokú intézmény) készítik fel. A zeneiskolában tandíjat kell fizetni, amelynek összege a tanuló életkorától és tanulmányi eredményétől, valamint szociális helyzetétől függ.

További információ kérhető a 334-37-81-es telefonszámon vagy elektronikus úton az info@jozeneiskola.edu.hu címen. A hangversenyekről és az iskola egyéb programjairól a zeneiskola honlapjáról értesülhetnek.

1082 Budapest, Nap utca 33.

Telefon/fax: 334-37-81

E-mail: info@jozeneiskola.edu.hu

Intézményvezető: Katona Gáborné Malmos Edit

Szöveg: Józsefváros újság; Képek: Huszár Boglárka

A kerületi iskolákat bemutató sorozatunk korábbi részei: 

1. rész: Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium és Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Általános Iskola

2. rész: Losonci Téri Általános Iskola és Németh László Általános Iskola

3. rész: Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola és Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola

4. rész: Deák Diák Általános Iskola és Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben