Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Parkolás

Az online parkolási kérdőív eredményei

2021. március 01. hétfő

Fontosnak tartjuk, hogy a beérkező kerületi véleményeket megosszuk azokkal, akik a kérdőív kitöltésével segítették munkánkat, valamint a tágabb közvéleménnyel is.

2020 második felében a Józsefvárosi Önkormányzat a kerületi parkolási szabályozás rendezésébe kezdett.

A parkolás újraszabályozásának célja egy fenntarthatóbb, biztonságosabb, valamennyi kerületit szolgáló parkolási rendszer kialakítása volt – mindezt pedig a helyiekkel együttműködésben.

A parkolás újraszabályozásának folyamata tehát úgy épült volna fel, hogy a lakosság körében végzett véleménygyűjtést, a vitairat nyilvánosságra hozását és egy lakossági fórumot követően véglegesedett volna az az átfogó keretrendszer, amely 2021-ben a parkolást új, fenntartható pályára állította volna.

A kormány év végi vonatkozó rendelkezése azonban új helyzetet teremtett, mivel megtiltotta az önkormányzatok számára díjszabásaik újragondolását – így a parkolási helyzet átfogó rendezése 2021-ben nem valósulhat meg.

Megvalósul azonban egy fontos elem a fővárosi szabályozáshoz igazodva: 2021-től már nem lakosonként, hanem lakásonként ad ki lakossági parkolási kedvezményt az önkormányzat. Ezzel egyébként a válaszadók 71 százaléka értett egyet.

Mindezzel együtt, fontosnak tartjuk, hogy a beérkező kerületi véleményeket megosszuk azokkal, akik segítették munkánkat a kérdőív kitöltésével és a tágabb közvéleménnyel is. 

A kérdőív értékelése itt olvasható.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben