Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KÖLTSÉGVETÉS

„A legfontosabb cél, hogy megvédjük Józsefvárost” (VIDEÓ)

2021. március 01. hétfő

2021-ben is meg tudjuk védeni a kerület működését a járvány okozta gazdasági válság és a kormány elvonásainak pénzügyi hatásaitól – mondta Pikó András. A polgármester, közösségi oldalára feltöltött videójában hosszan beszélt a kerület 2021-es költségvetéséről, amelyet sok előkészítő munka után fogadtak el Józsefvárosban.

„A legfontosabb célunk, hogy megvédjük Józsefvárost” – hangsúlyozta Pikó András, aki a pandémia okozta gazdasági válság és a kormány elvonásai ellenére megígérte: nem mondanak le legfontosabb programpontjaikról. Ez a gyakorlatban azt jelenti – mondta a polgármester –, hogy bérlakásokat újítanak fel, valamint fontos szempont volt a bölcsődei és óvodai ellátások színvonalának biztosítása, az egészségügyi és a szociális szféra védelme. 

Azt lapunk tudta meg, hogy a költségvetés helyzetéről, felépítéséről hosszú, szakmai prezentációt tartott online Hőrich Szilvia, a Józsefvárosi Önkormányzat gazdasági vezetője a Közösen Józsefvárosért, valamint a Fidesz-frakciónak, erről itt olvashatnak.

Pikó András a Józsefváros újságnak nyilatkozott is a költségvetésről, amelyből kiderült, hogy nagy pénzügyi mozgástér biztosan nincs benne, Csaba Iván, az önkormányzat gazdasági tanácsadója szerint pedig az idei év a „kríziskezelésé” lesz. 

Szöveg: Józsefváros újság; Kép és videó: Ványi Ákos, Pikó András Facebook-oldala

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben