Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KELLENEK A NYILVÁNOS ILLEMHELYEK

Visszatérnek a mobil WC-k

2021. március 01. hétfő

A pénz megvan rá, a döntés megszületett: az önkormányzat megújítja a múlt évben kísérleti jelleggel kihelyezett mobil WC-k szerződését.

Tavaly, a koronavírus-járvány első hullámának idején határozott úgy a Józsefvárosi Önkormányzat, hogy a fertőzésveszély csökkentése érdekében nyolc mobil WC-t helyeztet ki a közterekre. Akkor Pikó András polgármester arról beszélt, hogy a tapasztalatok alapján döntenek majd arról, tartósan is maradjanak-e az illemhelyek.

A kezdeti nyolcból hármat még a szerződés lejárta előtt visszaadtak a szolgáltatónak, mivel közben az önkormányzat két állandó automata illemhelyet is nyitott, a Losonci téren és a Horváth Mihály téren, az Orczy út és Vajda Péter utca találkozásánál elhelyezett mobil WC pedig kihasználatlannak bizonyult.

Az év végével a szerződés lezárult, és elvitték a maradék öt mobil illemhelyet, ami sokakban értetlenséget váltott ki. Most azonban, hogy elfogadták az idei költségvetést, és a szükséges pénz is rendelkezésre áll, a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ (JGK) újra szerződhet a szolgáltatóval az előző évihez hasonló kedvező konstrukcióban, így az üzemeltetés és ürítés a szolgáltató cég feladata marad, a napi takarítást pedig a JGK munkatársai végzik majd.

Az öt mobil WC-t előreláthatólag újra a már bevált helyekre tervezik kihelyezni: Márkus Emília utca, FiDo tér, Kálvária tér, Muzsikus Cigányok parkja, a Népszínház és Bacsó Béla utca sarka.

Tavaly nyáron a Józsefváros újság forgatott a közéri mobil illemhelyekről, Takács Mária videója ezen a linken visszanézhető.

Szöveg: Bányay Géza; Képek és videó: Takács Mária

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben