Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Lezárult a második koronavírus-tesztelés

Négyszer annyi pozitív teszt a fővárosi szűrésen

2021. március 02. kedd

A Fővárosi Önkormányzat február végén végzett széleskörű, ingyenes koronavírus-tesztelést a lakosság körében. A decemberi helyzethez képest megnégyszereződött a kimutatott fertőzöttek száma – adta közre az eredményt a Városháza a Facebook oldalán.

Ahogy már beszámoltunk róla, két helyszínen zajlott február 18-27. között a főváros lakossági koronavírus tesztje, amiben a budapesti lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkezők vehettek részt. Ez a második tömeges szűrés volt – most mintegy tízezer ember vett részt benne –, először a múlt év decemberében volt ilyen, fele annyi résztvevővel. A szűréseket a Fővárosi Önkormányzat kollégái és önkéntesei végezték el. 

Az eredmény nem kedvező, és azt jelzi, a járvány harmadik hullámát komolyan kell venni. Most a tesztek 2,53 százaléka lett pozitív, vagyis mintegy 250 fertőzöttet találtak, míg decemberben csupán negyedannyi, 0,62 százaléknyi pozitív eset volt.

„Nem lankadhat a figyelem, mindenkinek továbbra is be kell tartania a szabályokat a maszkviseléssel, távolságtartással, fertőtlenítéssel kapcsolatban” – írja a Városháza közleménye, kiemelve, hogy Budapest vezetése szerint a valódi megoldást a tömeges oltás jelenti. A fővárosi önkormányzat ezért már elkészítette az oltási tervét, és 10 oltópont megnyitásáról egyezett meg a kormányzattal.

Nemrég kampányt is kezdett a főváros az oltás mellett, ezzel az üzenettel: „Kell az oltás, hogy végre megölelhessük egymást!”

Szöveg: Bányay Géza; Képek: Fővárosi Önkormányzat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben