Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Zöld Józsefváros

Virágozzon ki az Üllői út!

2021. március 05. péntek

Közös virágültetést tart Ferencváros és Józsefváros az Üllői úton - várjuk az Ön jelentkezését is!

A Ferencvárosi Önkormányzat kezdeményezésére a VIII. és a IX. kerület Önkormányzata április 10-én 11 órától közös virágültetést tart az Üllői út két oldalán, a Corvin negyed és a Nagyvárad tér között.

Célunk, hogy mini virágoskerteket hozzunk létre a város egyik forgalmas szakaszán, ezzel szebbé, szerethetőbbé tegyük az utcát. A közös virágültetés jó alkalom arra, hogy megmutassuk, kis dologgal is tehetünk együtt azért, hogy zöldebb környezetben élhessünk.

Eszközöket és virágmagot biztosítunk, ha saját növényt szeretne ültetni, annak is nagyon örülünk. Kiválasztásukhoz, ültetésükhöz szakszerű tanácsokat is adunk a Főkert Zrt szakemberei segítségével.

Csatlakozzon Ön is az akcióhoz!

A VIII. kerületi kiskertekhez a jelentkezéseket a bit.ly/ulloiutiviragok kitöltésével, a reszvetel@jozsefvaros.hu e-mail címen vagy a Közösségi Részvételi Iroda telefonszámain várjuk 2021. április 2-ig. Kérjük, azok jelentkezzenek, akik utána biztosan gondoskodnak is a növényekről!

FONTOS!

A fokozott járványhelyzet miatt csak megfelelő óvintézkedések mellett tudjuk megtartani az ültetési akciót. A helyszínen minden járványügyi szabály betartása, így a maszk viselése is kötelező! A virágültetés 11 órától 15 óráig tart, tehát nem szükséges 11 órára érkezni, de minden jelentkezővel egyenként egyeztetünk arról, hogy melyik napszakban kezdi el az ültetést. A 1,5-2 méteres védőtávolság betartása végett 1-1 virágkazettát maximum 2 ember gondozhat egyszerre. A csoportosulás elkerülése érdekében, a biztosított virágföldet, magokat és eszközöket a helyszíni koordinátoroktól az Üllői út több pontján át lehet majd venni. Minden jelentkezőt tájékoztatunk arról, hogy pontosan kitől és hol kaphatja meg ezeket. A helyszínen biztosítunk kézfertőtlenítőt, így kérjük, amikor tehetik, használják (pl. eszközök használata előtt). Mindezen óvintézkedések betartásának érdekében az ültetésben csak azok vehetnek részt, akik a fent megjelölt módok valamelyikén előzetesen regisztráltak.

_________________

A IX. kerületi kiskertekhez a jelentkezéseket a kornyezetvedelem@ferencvaros.hu email címen, illetve a 06 1 215 – 1077/250 melléken várjuk március 19-ig.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben