Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Sorozatban mutatjuk be a kerületi intézményeket

Mesepalotától a virágkoszorúig: hol jó óvodásnak lenni? / 2. rész

2021. március 06. szombat

A tucatnyi józsefvárosi óvodát összefogó Napraforgó Egyesített Óvodák minden tagintézményének bemutatkozási lehetőséget biztosítunk a Józsefváros újságban. Cikksorozatunk második részében a Mesepalota és a TÁ-TI-KA Tagóvodák ismertetik pedagógiai programjaikat.

Mesepalota Tagóvoda

A Mesepalota Tagóvoda a Palotanegyedben található. A hozzánk jelentkező gyermekeket ötcsoportos, jól felszerelt óvodánkban tágas, galériás, világos csoportszobáinkkal, modern fejlesztő- és tornaeszközökkel ellátott tornateremmel és két udvarral, teraszszal várjuk. Zöld óvodaként nemcsak az udvaraink zöldek, de intézményünk működése is környezetbarát, a gyermekek nevelése is ebben a szellemben történik.

Pedagógiai programunk a helyszíni élményt adó külső programokra épül (városi séták, múzeumok, állatkert, színház, tűzoltóság), ezekre az élményszerző sétákra építjük foglalkozásainkat. Az élmények feldolgozásához, a gyermekek fejlesztéséhez többek között az Okoskocka és a Mozgáskotta módszerét is használjuk.

Akkreditált kiváló tehetség pontként tehetséggondozó műhelyeket működtetünk az agyagművességtől a sakkig. Ha a szülők igénylik és támogatják, lehetőség van arra, hogy a gyerekek tánc, kosárovi, teremfoci foglalkozásokon, angol nyelvoktatáson vegyenek részt. Elkötelezett szakmai közösségünk a nevelés korszerű alapelvei mentén szeretetteljes, gondoskodó légkörben várja a gyermekeket és családjaikat!

TÁ-TI-KA Tagóvoda

A TÁ-TI-KA Tagóvoda Palotanegyedben található épülete, udvara, berendezései a gyermekek biztonságát, kényelmét, egészségük megőrzését és fejlődését szolgálják. A saját játszóudvar lehetőséget ad a gyerekek mozgásigényének kielégítéséhez. Fából készült mászóvárak, hinták, rugós játékok, illetve motorok, biciklik és különböző mozgásfejlesztő eszközök állnak rendelkezésre. A homokozó felett nyáron napvitorla ad árnyékot, párakapu pedig enyhülést.

A jól felszerelt, négycsoportos óvodában tornaszoba is található. A csoportszobák világosak, esztétikusak, hangulatosak, a gyerekek igényeihez igazodnak. Elsődlegesnek tartjuk az alapképességek (nagymozgás, kézügyesség, egyensúlyérzék, ritmusérzék, zenei képességek), valamint a különböző nevelési területek fejlesztését. Óvodapedagógusaink élményekben gazdag programokat szerveznek. A családokkal együttműködve olyan gyermekeket szeretnénk nevelni, akik bizalommal és szeretettel fordulnak társaik és a felnőttek felé, toleránsak egymással, elfogadják egymás különbözőségét.

Napraforgó Egyesített óvodák Igazgatósága:

Aissou Erzsébet óvodaigazgató

Cím: 1084 Budapest, Tolnai Lajos utca 7-9.

Telefon: +36 (1) 210-0086

E-mail: egyesitett.jvovoda@gmail.com

Honlap: www.08egyesitettovoda.hu

Tagintézmények vezetői és címei:

TÁ-TI-KA Tagóvoda, Kissné Bagi Magdolna, 1088 Bp., Rákóczi út 15.

Mesepalota Tagóvoda, Tarbáné Kerekes Ágnes, 1085 Bp., Somogyi Béla utca 9–15.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben