Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Tanulók által készített 12 ezer kártyát osztottak szét

Gyerekek a járvány frontvonalában dolgozókért

2021. március 07. vasárnap

Az Örömhír Általános Iskolából 12 ezer, a gyerekek által készített Hála-kártyát juttattak el szerte az országban kórházi osztályokra, mentőállomásokra és egyéb helyekre, ahol a járvány elleni küzdelemben a saját életüket kockáztatják értünk az ott dolgozók.

Ha valaki felmegy a kerületi Örömhír Általános Iskola honlapjára, a covid menüpont alatt nem a járvánnyal kapcsolatos iskolai szabályozást találja, hanem egy képes beszámolót egy házi feladatról, amelynek eredménye az ország sok pontján a járvány frontvonalában dolgozóknak adott erőt, csalt könnyet a szemükbe.

Dósa Zsanett nyolcadikos tanuló a Józsefváros újságnak elmesélte: a Magyar Pünkösdi Egyház által fenntartott iskolában az első hullámban, a classroom online alkalmazáson kaptak egy házi feladatot Acél Anikó tanárnőtől, hogy készítsenek köszönőkártyákat a járványhelyzet frontvonalában dolgozóknak személyes üzenetekkel és bibliai igékkel. 

Zsanett, amikor a kártyáját készítette, próbált együttérezni az orvosokkal, próbálta elképzelni, milyen helyzetben lehetnek most. A többi gyerek is hasonlóképpen lehetett, mert – mint Acél Anikótól megtudtuk – nagyon lelkesen, szívből készítették a kártyákat. A tanárnőnek 50 kártyára való laminálófóliája volt, az hamar elfogyott, és a kártyák is hamar célba értek: szülői kapcsolatokon keresztül kórházi osztályokra. 

Bekapcsolódott a kártyák sokszorosításába, vagdosásába a Golgota téri Biblia Szól Gyülekezet is. Hozták a laminálófóliát és a kapcsolatokat, vitték a kártyákat boltokba, kórházakba, mentőállomásokra. Még az Operatív Törzsnek is vittek kártyákat, mert a Belügyminisztériumban a központi telefonszámot ismeretlenül felhívó gyülekezeti tagot nyíltan fogadták a felajánlással. 

A férfi, aki autóval hordta szét a kártyákat a különböző intézményekbe, azt mesélte a gyülekezet egyik videójában, hogy akkor szembesült a vírus komolyságával igazán, és akkor jött rá, hogy ezek az emberek az életüket kockáztatják értünk, amikor a Szent László kórház Covid-osztálya előtt meglátta a doktornőt, aki átvette a kártyákat. A doktornő tetőtől talpig védőruhában volt. Nagyon örült a kártyáknak, „ezek de édesek!” mondta, hozzátéve, hogy nagyon nagy szükségük van az együttérzésre, a bíztatásra. 

Többen elsírták magukat, amikor átvették a kártyát. Összesen több mint 12 ezer kártyát osztottak így szét az Örömhír Iskola tanulóinak munkáiból. Acél Anikó azt mondja, egyelőre a harmadik hullámra nem találtak ki semmit, de igazából a tavaly tavaszi Hála-kártyákkal nem ért véget a hálaadás és imádkozás azokért, akik a járványhelyzetben életeket mentenek, és azokért, akiknek a járványhelyzet különösen nehéz. Azóta folyamatosan foglalkoznak a gyerekekkel ezzel. Karácsonyra kézzel készített hóembereket küldtek kórházakba, állami gondozottaknak pedig személyes üzeneteket tartalmazó képeslapokat.

Szöveg: Gaal Ilona; Képek: Örömhír Általános Iskola, Biblia Szól Gyülekezet

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben