Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Még az éjjel felássák a Práter utcát

Vízelzárásra kell számítani a környéken

2021. március 07. vasárnap

A Práter utca felső szakaszán vasárnap este vezetéktörés miatt kezdett azonnali hibaelhárításba a Vízművek.

Vasárnap este 7 óra körül nehéz munkagépekkel vonult ki a Fővárosi Vízművek a Práter utcába, ahol eltörött egy vízvezeték. Mint a Vízművek munkatársaitól megtudtuk, még nem tisztázott, hogy főnyomócső vagy bekötő vezeték törött el, de a hiba helyét már nagyjából behatárolták. A Práter utca felső szakaszát kell feltárniuk, az Illés utca és a Füvészkert utca között.

8 órakor megkezdték az érintett szakaszon az autók elszállítását, és sorra csöngetnek be a Práter utcai házakba, hogy a lakókat értesítsék a víz elzárásáról. A házakba nehéz bejutniuk, egymás után kell a lakókat felcsengetni, amíg sikerül valakit találni, aki segíteni tud.

A Práter utcát az éjjel fel fogják ásni, mert csak így állapítható meg, hol tört el a vezeték. Azt is megtudtuk, hogy ez legkevesebb 3-4 órát vesz majd igénybe, de valószínűbb, hogy reggelig el fog tartani. Elmondták azt is, hogy az előző éjjel egy másik helyen is reggelre tudtak csak végezni.

A vizet a Práter utca Illés utca és Szigony utca közötti részén zárják el előreláthatólag, azonban a mellékutcákban valószínűleg nem kényszerülnek erre, mert azokban másik irányból is megoldható a vízellátás.

Szöveg és kép: Bányay Géza

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben