Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

UTCAZÖLDÍTÉS, TÖBB ZÖLDFELÜLET

Zöld Józsefváros a költségvetésben

2021. március 08. hétfő

„Nem mondunk le arról a célunkról sem, hogy Józsefvárost egyre zöldebbé tegyük. A 485 millió forintos céltartalék keretén belül több utcazöldítési projektet tervezünk, illetve szeretnénk minél több zöldfelületet kialakítani” – közölte Pikó András a Facebookon.

A polgármester a városfejlesztés és a városüzemeltetés költségvetési részletei után, most Józsefváros zöldítéséről írt közösségi oldalán.

A „Helyi klímastratégia kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás Józsefvárosban” projekt keretén belül csaknem 11 millió forintot fog elkölteni az önkormányzat. 

Az óvodákban jelentős összeget fordítanak az elöregedett, illetve veszélyes fák kivágására, – folytatta Pikó – illetve a kivágott állomány pótlására. 

„A korábban említett városüzemeltetési feladatokra szánt összegből 7 millió forint a Tolnai utcai és Magdolna utcai kertek fejlesztésére lett elkülönítve.  Józsefváros zöldítésében, illetve zöld területeinek gondozásában nagy szerepet játszik a JGK Kertészeti irodája, ezért is tartottuk fontosnak, hogy 9,6 millió forintot biztosítsunk arra, hogy új eszközök beszerzésére kerülhessen sor a 2021-es évben” – zárta a polgármester.

A költségvetés elkészítésének hátteréről többször írtunk. Pikó András a büdzsé szűkös pénzügyi mozgásteréről nyilatkozott lapunknak, Csaba Iván, az önkormányzat gazdasági tanácsadója pedig arról beszélt, hogy pedig az idei év a „kríziskezelésé” lesz. 

Szöveg: Józsefváros újság; Kép: Pikó András Facebook-oldala

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben