Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Józsefváros - közös város

Interjú a nemzetközi nőnap alkalmából - Császár Adrienn

2021. március 09. kedd

A nemzetközi nőnap hetében öt olyan nőt vagy közösséget ismerhetünk meg, akik munkájukkal segítik Józsefvárost és a közösséget

Császár Adriennel ismerkedhetünk meg, aki kerületi szervezőként dolgozik a budapesti Vöröskereszt VIII. kerületi telephelyén.

Ki is Császár Adrienn?

Császár Adrienn vagyok. Magyar–kommunikáció szakot végeztem a nyíregyházi tanárképző főiskolán. Dolgoztam több nevelőotthonban nevelőként, voltam szociálpedagógus a Máltai Szeretetszolgálat egyik játszóterén, alkalmaztak több gyerekjólétiben óvodai- és iskolai szociális segítőként, most a Vöröskeresztnél végzek karitatív munkát. Sportolok, Zuglóban, a kertvárosban élek.

Hol dolgozik, mivel foglalkozik a mindennapokban, mi a munkájuk célja?

A budapesti Vöröskereszt VIII. kerületi telephelyén vagyok kerületi szervező. Itt működtetek egy irodát. A nagyobb munkákat önkéntesekkel és a kerület aktivistáival csinálom. Nagyon szeretek kalákában dolgozni. Kialakítottam egy hálózatot: együtt dolgozom az önkormányzat Közösségi Részvételi Irodájával, a családsegítővel és a kerület többi segítő, civil szervezetével is. Munkám célja a szegénység mérséklése a kerületben. Ezen kívül a hozzám forduló klienseket elirányítom a megfelelő szervezethez, hogy szakszerű segítséget kapjanak.

Milyen visszajelzéseket kap a munkájáról?

Sok dicséretet kapok a családsegítő családgondozóitól, az önkormányzat dolgozóitól, szakmai partnerektől, saját önkénteseim is buzdítanak. Roma asszonyok becéznek, amikor jönnek csomagért és hálásan megköszönik az adományt. Igyekszem igazságosan osztani az adományt, betartani az ígéreteimet. Az emberséges bánásmódra tisztelettel reagál mindenki. Lassan másfél éve vagyok itt, megszoktak. Én pedig igyekszem megértetni velük a szabályokat, mivel az adományozás is adminisztrációval jár.

Mit gondol Józsefvárosról, mit szeret Józsefvárosban?

Jó pár külvárosban dolgoztam már pl. Pestlőrincen, Békásmegyeren, sok tapasztalatom van, de Józsefváros még így is kemény terep. Sok szép épület van a kerületben, szoktam gyönyörködni az épületeken lévő frízekben. Amit szeretek itt, hogy az önkormányzat bevonja a döntésbe a lakosságot, hogy a Közösségi Részvételi Iroda közösséget szervez, hogy a segítő, civil szervezetek egymásnak segítenek. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben