Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

NEM BUDAPESTEN A LEGROSSZABB A HELYZET

Karácsony nem tud róla, hogy újabb korlátozások jönnének a fővárosban

2021. március 16. kedd

„A számok tragikusak az egész országban, és nagyon aggasztóak Budapesten is” – közölte a koronavírus-járványra utalva Karácsony Gergely.

A főpolgármester a német Robert Koch Intézet iránymutatását idézte, miszerint korlátozásokat kell bevezetni, ha egy adott régióban 100 ezer lakosra heti 100 fertőzött jut, hiszen akkor nem lehet kontrollálni a járványt. 

„Budapest ebből a szempontból a 400-600 közötti sávban van, a legtöbb megyével együtt. Pest, Fejér, Győr-Moson Sopron, Nógrád a 600-800 közötti sávban, Somogy és Komárom pedig a 800 fölötti sávban van” – fogalmazott Karácsony, aki szerint a helyzet mindenhol nagyon rossz, „de tény: az országon belül mégsem a legnépesebb Budapesten a legrosszabb.” 

A főpolgármester tudomása szerint a kormánynak nincs olyan szándéka, hogy Budapestet illetően újabb korlátozásokat vezessen be. Úgy látja, a kellő mértékű átoltottságig továbbra is szükség lenne tömeges tesztelésre, kontaktkutatásra, tiszta és világos kommunikációra. A politikus hozzátette azt is, a Fővárosi Önkormányzat felajánlotta segítségét az oltások felpörgetéséhez, „ha hagynák.”

„De nekünk az is jó, ha ideadják a vakcinákat, és engedik, hogy megoldjuk magunk a budapestiek oltásának felgyorsítását” – zárta Facebook-posztját a főpolgármester.

A legfrissebb adatok szerint egyébként 4926 új fertőzöttet azonosítottak hazánkban, 143-an pedig elhunytak. Kórházban 9844 embert ápolnak, közülük 1067-en szorulnak gépi lélegeztetésre.

Szöveg: Józsefváros újság; Kép: Huszár Boglárka

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben