Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Rokonlátogatás helyett az Auróra előtt találkozunk

„Ha húsvét, akkor locsolkodás, idén viszont oltakozás!”

2021. április 05. hétfő

A SOTE orvosai oltási versikével köszöntötték a húsvétot, amit egyébként munkával töltöttek. A Józsefvárosi Egészségügyi Központ (JEK) munkatársai is végigdolgozzák az ünnepet, ezreket oltanak be a koronavírus ellen.

Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem (SOTE) rektora adta közzé a Facebookon ezt a kollégái által írott húsvéti köszöntőt:

Semmelweisen jártam, / Rektor urat láttam, / Kedvence a piros tojás, / Jöhet-e a Covid-oltás? // Vakcinából ne válogass, / Ellenanyag legyen magas! / Ha húsvét, akkor locsolkodás, / Idén viszont oltakozás!

A húsvéti ünnepekre időzített nagy oltási kampányban a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ (JEK) is részt vesz. A JEK 100 munkatársa négy nap alatt – szombattól keddig – mintegy 4000 embert oltanak be. Ezen a húsvét hétfőn üresek voltak az utcák, nem locsolkodni mentek az emberek. Reggel fél kilenckor körülbelül 40 ember várakozott az Egészségügyi Központ bejárata előtt, a ritkás sor egészen az Auróra utcáig ért. Ilyen hosszú sort csak az Nagyszombat reggelén láttunk, általában 10 és 20 között van a várakozók száma.

A JEK munkatársai megafonon tájékoztatták az összegyűlteket arról, hogy behívások ütemében, félóránként engednek be csoportokat, ezért engedjék a sor elejére azokat, akiknek korábbi az időpontjuk, valamint a sérültek. Bent 12 oltópontot alakítottak ki 3 emeleten, és 3 recepciós ablaknál veszik fel az adatokat, miután a katonák ellenőrizték, hogy szerepel-e a nevünk a napi listán. Azt is kérték, hogy a nyilatkozatokat előre töltsék ki, bár ez még az oltóponton is lehetséges, ahol az orvos segít ebben.

Volt, aki már kifelé jött. Egy középkorú úr elmondta, hogy 8-kor érkezett, fél óránál kevesebbet várt kint, és bent már gyorsan ment minden, maga az oltás – AstraZeneca vakcinával – két perc alatt megvolt.

Szöveg és kép: Bányay Géza

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben