Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A nyitásra reagált a tömegközlekedés is

Sűrűbben járnak a a BKK-járatok

2021. április 08. csütörtök

A Budapesti Közlekedési Központ is igazodott a járványügyi intézkedésekhez, szerda este óta járatokat sűrítenek a legforgalmasabb belvárosi, valamint a metrókhoz kapcsolódó vonalakon.

Azzal, hogy a kijárási korlátozások megváltoztak, és immár este 10 utánra tolódott a tilalom – valamint az üzletek is 21:30-ig lehetnek nyitva –, a közösségi közlekedés rendszerében is változás áll be.

Továbbra is a tanszüneti menetrend az érvényes, de a kora esti órákban gyakoribb követéssel közlekednek a BKK-járatok már szerda estétől. Mindezt a várhatóan megnövekedő utasforgalom indokolja, ezért a BKK több lépcsőben átalakítja a menetrendjeit.

Az első lépés a legforgalmasabb belvárosi, valamint a metrókapcsolatot biztosító járatokat érinti. 20:00 után gyakrabban jár az 5-ös, a 9-es és a 105-ös autóbusz; a 47-es és a 49-es villamos, a 74-es és a 76-os trolibusz; továbbá járatsűrítés várható a 30-as, a 85-ös, 136E buszok és a 80-as trolibusz esetében is.

A második lépés április 12-től várható, az első napok tapasztalatai alapján módosítja majd a BKK a közösségi közlekedés rendjét, szükség esetén akár tartalék járműveket is forgalomba állítva. 

A harmadik lépés április 19. után várható, akkor nyitnak a tervek szerint az óvodák és az iskolák, így a tanítási időszakban érvényes menetrend lép majd életbe, de fenntartva a már bevezetett csúcsidőszaki járatsűrítéseket is.

A BKK arra kéri az utazóközönséget, hogy kövessék a BKK FUTÁR alkalmazást, ha a változásokkal kapcsolatban informálódnának.

Szöveg: Józsefváros újság; Fotók: Huszár Boglárka 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben