Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Májusban lehet kipakolni a lomokat

Lomtalanítás a kerületben

2021. április 12. hétfő

Az FKF Kft. idén május 2. és 8. között tervezi elvinni a kerületiek fölöslegessé vált lomjait. A cég körzetekre osztotta a kerületet, egy-egy részről mindig a kipakolást követő napon szállítják el a hulladékot.

Arról, hogy ez melyik utcában pontosan melyik napra esik majd, előzetesen, írásban tervezik tájékoztatni a lakosságot. Mindenkit arra kértek, hogy ne pakoljanak ki előbb, mint az elszállítást megelőző nap. Továbbá felhívták a figyelmet arra is, hogy zöldterületekre ne pakoljanak, sem parkoló autók mögé, sem az úttestre, biciklisávra, sem az ideiglenes cölöpök mögé a Népszínház utcai kereszteződésekben. Azt javasolják, hogy minden társasház jelöljön ki egy jól megközelíthető helyet a pakolásra, és oda gyűjtsék a lomokat.

A lomtalanítás célja, hogy a háztartásban felhalmozódott, használhatatlanná vált nagyobb méretű használati tárgyaktól, amiket a kommunális kukákba nem szabad vagy nem lehetséges dobni, egy évben egyszer ingyen megszabadítsa a lakosságot a Főváros. Olyan háztartási hulladékot, ami a szelektív vagy a kommunális kukába való, nem visz el az FKF, emellett arra kérik a lakókat, hogy a lomtalanításra ne pakoljanak ki háztartási hulladékot, építési törmeléket, zöldhulladékot (faág, levelek stb.), gumiabroncsot, veszélyes hulladékot, elektronikai hulladékot. 

A veszélyes hulladékot továbbra is hulladéktároló udvarokon gyűjtik, melyek koronavírus miatt megváltozott működési rendjéről itt olvashatnak.

Lomtalanításra való hulladékot is egész évben le lehet adni az FKF-nek ingyen, előzetes időpontfoglalást követően.

A háztartásban már feleslegessé vált, de más számára még használható tárgyakat itt gyűjtik.

Szöveg: Ádám Judit, kép: Józsefvárosi Önkormányzat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben