Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Az elmúlt napok tapasztalata szerint sűrítették a járatokat

Tovább finomítja a BKK az esti menetrendet

2021. április 13. kedd

A kijárási korlátozás este 10 órára módosításához alkalmazkodva a BKK járatai gyakrabban járnak a késői órákban. A menetrend-módosítást két lépésben vezették be.

Igazodva a járványügyi intézkedésekhez, sűrítik a budapesti közösségi közlekedés járatainak esti menetrendjét – jelentette be tegnap este a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKK). A kormány rendelete értelmében ugyanis április 7-től újra kinyithattak az üzletek, a kijárási korlátozás pedig este 8 óráról 10 órára módosult.

A most bejelentett változtatások a BKK április 7-én hozott intézkedéseinek második lépése a korlátozások enyhítését követő napok tapasztalataira alapozva, így a BKK járatai gyakoribb követéssel közlekednek az esti órákban. 

Az április 12-től érvényes menetrend a BKK honlapjának Menetrendek oldalán található. Utazástervezéshez továbbra is a BKK FUTÁR alkalmazást érdemes használni.

A közlemény kiemeli, hogy a BKK szakemberei a várható utasforgalmat figyelve folyamatosan változtatnak menetrenden, különös tekintettel a koronavírus-járvány alatt időről-időre változó korlátozó előírásokra. A bejelentés kitért arra is, hogy amint nyitnak az iskolák és az óvodák – vagyis előre láthatóan április 19-től – a jelenlegi iskolaszüneti menetrendet a tanítási időszakra érvényes menetrend váltja majd fel.

Szöveg: Bányay Géza; Kép: BKK

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben