Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Zöld Józsefváros

Csatlakozzon a Tolnai kert barátainak csoportjához!

2021. április 15. csütörtök

A Józsefvárosi Önkormányzat döntése alapján a Tolnai kert szabadon látogathatóvá vált 2020 őszén, a kert még jobb kihasználását tűzve ki célul. A kerthez kapcsolódó kisebb léptékű beavatkozásokat a Rév8 szervezi a Józsefvárosi Gazdálkodási Központtal együttműködve.

A kert remek adottságokkal rendelkezik ahhoz, hogy egy pihenésre ideális zöld oázis legyen a Csarnok negyed szívében. Fontos szempont, hogy a fizikai beavatkozások megkezdése előtt alaposan megismerjük a környékbeliek véleményét, amire a teljes folyamat során építünk. Ennek részét képezte a Tolnai kert jövőjéről szóló kérdőív, amely március 31-én zárult le. A környékbeliek zöld területek iránti igényét mutatja a kitöltések magas száma, 107 visszajelzés érkezett.

A válaszok alapján kirajzolódtak a kerttel kapcsolatos legfontosabb kérdések, mint például az ülőhelyek hiánya vagy a kutya etikett. E kérdések megoldását online és személyes találkozókon együtt beszéljük meg a lakosokkal, az események részletei elérhetők lesznek a Tolnai kert barátai Facebook csoportban https://www.facebook.com/groups/atolnaikertbaratai. Az első Tolnai kert online kibeszélő április 29-én 18 órától lesz, csatlakozzon Ön is!

A vírushelyzetre tekintettel egyelőre elsősorban online formában lehetséges a kapcsolattartás, de a vírushelyzet enyhülésével közös programok során szépül meg a Tolnai kert. A Facebook csoportban mindenki szabadon megoszthatja a kert alakításához fűződő elképzeléseit vagy kérdéseit. A csoport célja, hogy online teret adjon a Tolnai pihenőkert köré alakuló közösség számára, melynek tagjai lelkesen részt vesznek a tervezés és a megvalósítás folyamatában. A Rév8 több kis akciót szervez a lakosokkal együtt, a módosításokat pedig közösen tesztelik a kert használói.

Kis léptékű beavatkozások is jelentős hatást tudunk gyakorolni közérzetünkre, ráadásul közösen alakítjuk ki a Tolnai kert jövőjét. Minden érdeklődőt várunk a Tolnai kert barátai csoportba, hívják meg szomszédaikat is!

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben