Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Teleki tér 7.

Józan kávézó és közösségi hely nyílik a Teleki téren a református egyházzal együttműködésben

2021. április 24. szombat

A most induló programok megvalósítói a közeljövőben, a járványhelyzet biztonsági előírásait betartva, felveszik a kapcsolatot a helyi, érdeklődő lakossággal is

A Teleki tér 7-ben, a régi kaszinó helyén józsefvárosi tulajdonú ingatlanban nyílik meg a Magyarországi Református Egyház KIMM józan kávézója, ADNA Cafe néven, ami eddig a 9. kerületben működött.

Az MRE KIMM célja, hogy a függőségek rabságában szenvedőknek megmutassák, hogy a józanság eszköz egy teljesebb élet felépítéséhez, és fejlesszék őket az ehhez szükséges készségekben, elkísérve őket életüknek nehéz szakaszán. 35 éves szakmai múltjuk, kapcsolatrendszerük és elhivatottságuk garantálja, hogy középtávon a kerületben jelen lévő drogproblémákkal járó közterületi, lakosságot zavaró tünetei csökkenni fognak.

Ugyanezen a címen, a fővárosi tulajdonban lévő helyiségben nappali ellátás valósul meg: ahol pszichiáterek, szociális munkások és egyéb szakemberek támogatják a leszokni vágyókat, a terv szerint különböző közösségi programok szervezésével kiegészülve. Korunk egyik kiemelt problémája   az eszköz-, közösségi média- és digitális függőség. A Teleki téri intézmény célja ezért a gyermekek és érintett felnőttek megtanítása az okoseszközök okos használatára is. A nappali intézmény programjai nyitottak, az intézményi ellátást igénybe nem vevő személyek számára is hozzáférhetőek.

Természetes, hogy a most induló programok megvalósítói a közeljövőben, a járványhelyzet biztonsági előírásait betartva, felveszik a kapcsolatot a helyi, érdeklődő lakossággal is. 

https://welovebudapest.com/cikk/2017/11/3/ahol-biztosan-nem-esunk-kisertesbe-adna-cafe-a-jozan-kavezo

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben