Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

ELŐVÁLASZTÁS 2021

Az LMP is bejelentette a józsefvárosi indulóját

2021. április 28. szerda

Együttműködést és partnerséget ígér Józsefváros és Ferencváros lakosságnak az ellenzéki előválasztáson a 6-os számú egyéni választókerületben induló Demeter Márta.

Facebook-oldalán jelentette be ma Demeter Márta, az LMP-Magyarország Pártjának frakcióvezető-helyettese, hogy ő is megméretteti magát az előválasztáson: ringbe száll a Józsefváros és Ferencváros nagy részét magába foglaló 6-os számú egyéni választókerületben élők képviseletéért.

A politikus, aki második ciklusát tölti országgyűlési képviselőként partnerségre és együttműködésre alapozna mind a lakossággal mind a helyi és szomszédos önkormányzatokkal. Mint mondta, szükség van tisztességes fizetéseket adó munkahelyek létrehozására, megfizethető lakhatásra, az épületek energetikai korszerűsítésére, valamint arra, hogy olyan fejlesztések és beruházások (Blaha Lujza tér fejlesztése, Keleti-pályaudvar átalakítása, rozsdaterületek felszámolása, vasútkorszerűsítés) valósuljanak meg, amelyek az emberek érdekeit érdemben szolgálják, ez azonban csakis a helyi lakosok véleményének kikérésével valósulhat meg.

Ahogyan arról korábban is beszámoltunk, a hat ellenzéki párt, a DK, az MSZP, az LMP, a Jobbik, a Momentum és a Párbeszéd megállapodása szerint az előválasztás eredménye alapján indítják el közös jelöltjeiket a 2022-es parlamenti választáson.

Demeterrel együtt így már négyen jelentették be az előválasztási részvételüket: a Momentum által is támogatott civil jelölt, Csordás Anett (a C8-Civilek Józsefvárosért), a DK-s Manhalter Dávid, és a Szikra Mozgalom delegáltja, Jámbor András.

A 6-os számú választókörzetért a 2022-es parlamenti választásokon hivatalosan is indulók: Cséplő Dániel (MSZDP), Szabóné Kállai Szilvia (Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom, ISZOMM), Sára Botond (Fidesz-KDNP), Dúró Dóra (Mi Hazánk Mozgalom).

Szöveg: Józsefváros újság; Kép: Facebook

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben