Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Aki ilyet tapasztal, tegyen bejelentést

A rendőrség nem tud a Diószegi utcai koldusmaffiáról

2021. május 03. hétfő

Közbiztonsági buktát emleget a Hírnyolc, a rendőrségnek nincs információja a koldusmaffiáról. De minden bejelentést kivizsgálnak, és szükség esetén a térfigyelő kamerák felvételeit is felhasználják.

Visszatért a koldusmaffia, áll a Hírnyolc hetilap címlapján, és közbiztonsági buktaként minősíti a hírt, amely szerint a Diószegi Sámuel utcából egy olvasó szerint furgonnal szállítják a bérkoldusokat a város különböző pontjaira.  

Megkerestük a Józsefvárosi Rendőrkapitányságot, hogy mit tapasztaltak, mit tudnak az ügyről. Molnár Gábor rendőr alezredes válaszában azt írja "hatóságomnak nincs tudomása koldusokat szállító bűnszervezet tagjairól a Diószegi Sámuel utcában és környékén, sem a kerület egyéb részeit érintően". 

Amúgy a kéregetés, amely Molnár szerint "tagadhatatlanul zavaró jelenség", a jogszabályok alapján nem bűncselekmény, hanem szabálysértés. "Tekintettel arra, hogy hatóságunkhoz e tárgyban feljelentés, bejelentés nem érkezett, eljárás megindítására sem került sor. Kapitányágunk nem rendelkezik erre vonatkozóan statisztikával sem. „Koldusmaffiával” kapcsolatban működő szervezett bűnözői körökről a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányságnak információja nincs."

Aki tehát koldusmaffiára utaló jeleket észlel, tegyen bejelentést a rendőrségen, amely a térfigyelő kamerák felvételeit is felhasználva tud intézkedni. Ha a bejelentés megalapozott, az elkövetőt akár helyszíni bírságolják, szükség esetén elfogják, előállítják, és eljárást kezdeményeznek vele szemben.

Képünk illusztráció

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben