Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

ÓVATOS NYITÁS A KESZTYŰGYÁRBAN

Bokszedzés még nem lehet, a tanoda nyit, kiállítás csak védettségi igazolvánnyal

2021. május 05. szerda

Sajnos egyelőre nem lehet minden korábbi foglalkozást elindítani, de az online tanulást felválthatják az egyéni vagy akár csoportos foglalkozások.

Május a nyitás hónapja, úgy tűnik, a négymillió beoltott után fokozatosan nyílnak ki újra a korábban bezárt helyek – egyre több lehetőség van arra, hogy visszatérjünk a régi életünkhöz. A teraszok már látogathatók, meccsekre lehet járni, éjszaka már horgászhatunk (maszkban!). Megnyitottak a mozik, és hamarosan a színházak is várják a nagyközönséget. Lassan beindul a koncertélet is. A zenés-táncos rendezvények még nem engedélyezettek.

A Kesztyűgyár Közösségi Háznál is érdeklődtünk, náluk hogyan zajlik a nyitás.

Paulik Mónika, a Kesztyűgyár szakmai vezetője elmondta lapunknak, hogy egyelőre fokozatosan tudnak csak nyitni. Az OFF-Biennálé keretében már megnyílt ! OMARA hang-tér-foglalása – Oláh Mara festőművész munkáit bemutató – kiállításuk eddig csak online volt elérhető a közönségnek, de május 4-től már személyesen is látogatható. Igaz, csak azoknak, akik már rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

A Kesztyűgyár programjai inkább a gyerekeknek, fiataloknak szólnak, akik viszont korukból adódóan eddig nem is kaphattak oltást – így védettségi igazolványt sem.

A Zsendülő Tanoda és Mentor Pogramba beiratkozott tanulók számára lassan megnyílik a lehetőség az online térből való kilépésre. 

A Zsendülő Tanodában eddig csak online illetve személyesen csak egyéni támogatást nyújtott a Kesztyűgyár, de május második hetétől már szervezett csoportok keretében is járhatnak a gyerekek. Ehhez az kellett, hogy az oktatók körében is elég magas legyen már az oltottsági szint. Emellett új beiratkozókat is várnak a Kesztyűgyár oktatási programjai.

A sport- és szabadidős programjaikat viszont még nem tudják újraindítani. A vonatkozó kormányrendelet úgy fogalmaz, hogy sportlétesítmények „versenyszerűen sportoló tizennyolcadik életévét be nem töltött személy és az őt felkészítő sportszakember számára edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából, valamint a koronavírus ellen védett személy számára látogathatóak”. Ezekre a  bokszedzésekre viszont jellemzően olyan tizenévesek járnak, akik nem igazolt sportolók, így egyelőre várni kell ezek újraindításával is.

Szöveg: Pálinkás János; Képek: Nagy Dániel, Huszár Boglárka

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben