Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Szociális ellátás

Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás - igényelje a szolgáltatást!

2021. május 06. csütörtök

A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás szolgáltatást biztosít a Józsefvárosban élő, elsősorban időskorú rászorulók részére saját otthonukban és lakókörnyezetükben önálló életvitelük fenntartásában, krízishelyzetek megoldásában.

A szolgáltatást Budapest Főváros VIII. kerület Józsefváros közigazgatási területén bejelentett lakóhellyel, vagy érvényes tartózkodási hellyel, illetve települési szintű bejelentéssel rendelkező egészségileg és/vagy szociálisan rászoruló személyek vehetik igénybe.

A szolgáltatás igénybevétele térítésmentes.

Az igényt a JSzSzGyK-IÁO szakmai vezetője felé személyesen, elektronikusan vagy telefonon szükséges jelezni az alábbi elérhetőségeken:

-    JSZSZGYK-IÁO, Ezüstfenyő Gondozóház,1087 Budapest, Kerepesi út 29/a

-    e-mail: sarkadinebalogh.erika@jszszgyk.hu

-    telefon: 06-1-323-0438, 06-1-299-2030

 A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges:

-  Vonalas telefonkészülék, mert a jelzőkészülékek telefonvonalra csatlakoztathatóak, így csak azokban a lakásokban üzemeltethetőek, melyek telefonvonallal rendelkeznek.

- Az intézményünk által biztosított „Egészségi állapotra vonatkozó igazolás” kitöltése a háziorvossal.

A szolgáltatás 24 órás felügyeletet biztosít, ott tartózkodás nélkül. Az igénylő személy a karján viselhető jelzőgomb segítségével indíthatja a segélyhívást, így bármikor, a lakás bármely pontján kapcsolatba léphet a diszpécserközpont munkatársával, aki a helyzetnek megfelelő intézkedést a beteggel történt kihangosított kommunikáció alapján megteszi. A rendszer vészhelyzetben jelenthet akár életmentő segítséget.  

A jelzés beérkezésekor a rendszert kezelő ügyeletes gondozónő megteszi a probléma megoldásához szükséges intézkedéseket, amennyiben szükséges fél órán belül a segítséget igénylő személy otthonában nyújt ellátást.

A feladatellátás formái:

-    krízishelyzet elhárítása,

-    orvos, mentő hívása,

-    vérnyomás, vércukormérés,

-    alapápolási-, gondozási feladatok ellátása,

-    hozzátartozó értesítése.

Kérjük, amennyiben Önnek, vagy a környezetében, ismeretségi körében élő személynek térítésmentes szociális szolgáltatásunkkal tudunk segíteni, keressenek minket bizalommal!

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben