Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Szűk utcák, parkoló autók, elakadt buszok

A tilosban parkoló autók okozzák a legtöbb akadályt a forgalomban

2021. május 08. szombat

Lépten-nyomon találkozni a városban helytelenül, vagy éppen tilosban parkoló autókkal, ami szűk utcákban a buszoknak, villamosoknak is problémát okozhat a közlekedésben. Az ezzel járó torlódás olykor csak bosszantó, de akár balesetveszélyes is lehet. Egy Szerdahelyi utcai konkrét panasznak mentünk utána.

A Józsefvárosban lakók is tapasztalják, hogy a buszoknak – főleg a szűkebb utcákban – akadályt jelentenek a helytelenül parkoló, vagy éppen várakozó autók. Egy ilyen észrevétel érkezett a Szerdahelyi utcából is, ahol a busz csak nehezen tudta kikerülni a szabálytalankodót, így pedig hosszú kocsisor torlódott fel mögötte. A helyben lakóknak pedig a megnövekedett forgalom zajterhelést, szennyezettebb levegőt jelent. 

Az esettel kapcsolatban megkerestük Rádai Dániel alpolgármestert, aki szerint Józsefvárosban nincs olyan léptékű probléma, mint a 6.-7. kerületben a szűk utcákban közlekedő trolik esetében, azonban itt is előfordulhatnak veszélyes helyzetek.

„A Szerdahelyi utcában bizonyos eseti fennakadás biztos történik, de ennek egy része kódolva van a rendszerbe. A helytelenül parkoló, különösen a tilosban megálló autók miatt alakul ki leginkább káosz, ami elsősorban a gyalogosokat és a kerékpárosokat sújtja, illetve sokszor természetesen más mögöttük álló autókat. Nekik lehet akár balesetveszélyes a szituáció, ami nagyobb körültekintést igényel.

Erre jó példa a Népszínház utca környéke, ahol az önkormányzat tett és folyamatosan tesz lépéseket a rendezés érdekében.”A Népszínház utcában a villamos sínek mellett parkoló kilógó hátulja megállíthatja a forgalmat, komoly torlódáshoz is vezethet, mivel a villamossíneket az autók is használják.

Szöveg: Zsigmond Viktória, kép: Huszár Boglárka

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben