Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kutya-, gyerek- és csimpánzbarát rendezvény

Bogárgarázs épül a Szeszgyárban

2021. május 14. péntek

Józsefvárosba költözött a világhírű etológus, csimpánzkutató, Jane Goodall intézete. Úgy látszik, nemcsak székhelynek, de felfedezni való terepnek is választották a kerületet, mert madárnéző és bogársimogató túrát szerveztek az Orczy térre május 16-án.

Kádár András, a magyarországi Jane Goodall Intézet főtitkára számolt be lapunknak arról, hogy a világhírű főemlőskutató, környezetvédő és ENSZ békenagykövet Jane Goodall nemzetközi non-profit szervezetének magyarországi intézete 2020 óta józsefvárosi székhellyel működik. Május 16-án, vasárnap az Orczy térre szerveztek madárnéző, bogársimogató túrát.

Akiket a természet érdekel, eddig nem a VIII. kerületben kerestek felfedezni valót, ám Kádár András szerint nincs igazuk. „Az Orczy téren számos madárfaj él: verebek, széncinkék, barátposzáták, szarkák, varjak és egy vörös vércsepár is” – írta levelében.

A felfedezőnap körsétával kezdődik az Orczy téren, ahol Morandini Pál, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársa mutatja meg a helyi madárfészkelési szokásokat. Itt található Budapest legnagyobb japánakác fája is.

Ezek után a Szeszgyár közösségi térben közösen madárodúkat és bogárgarázsokat készítenek majd, amiket haza is lehet vinni. Az erkélyen vagy ablakpárkányon lehet majd megfigyelni, hogyan költözik be egy-egy szelíd méhecske a garázsba.

A természet kutatására ajánlott alkalmas eszközökkel érkezni. Az ivóvíz, kesztyű, drót, spárga, metszőolló és távcső mellett természetesen a szájmaszkról sem szabad megfeledkezni.

S fontosnak tartották azt is megjegyezni, hogy ez kutya-, gyerek- és csimpánzbarát rendezvény lesz.

Szöveg: Bányay Géza; Kép: Jane Goodall Institute

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben