Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Közösségi program

A Futball összeköt - Fairplay foci bajnokság Józsefvárosban - június 18.

2021. május 14. péntek

A Labdarúgó-Európa-Bajnokság budapesti mérkőzésével egyidőben, az UEFA és EU támogatásával az Oltalom Sportegyesület és a budapesti kerületek összefogásával nagyszabású utcai futball fesztivál kerül megrendezésre, amelyhez több budapesti kerület mellett Józsefváros is csatlakozik.

Az EB hivatalos kísérő rendezvénye keretén belül június 18-án a kerületi bajnokságok, június 19-én pedig a budapesti döntő mérkőzések zajlanak.

A Józsefvárosi Önkormányzat számára is meghatározó értékeket, szellemiséget képviselő Fairplay módszertan alapja a csapatmunka, egyenlőség, tisztelet.  A párbeszéd és együttműködés elősegítése egymással vélt vagy valós konfliktusban álló csoportok között, a fiatalok társadalmi integrációja, a sztereotípiák és diszkrimináció oldása.

Célunk egy sokszínű, vidám, sportesemény megvalósítása, ahol a kerület lakói, intézmények hallgatói és dolgozói, civil-és forprofit szervezetek, baráti társaságok, egyszóval bárki képviseltetheti magát egy csapattal, aki szívesen megismerkedne a Fairplay futball szellemiségével. A csapatok nyílvános jelentkezés útján, vagy a Józsefvárosi Önkormányzat meghívására vehetnek részt az eseményen.

Időpont: 2021. június 18., 15:00-19:00

Helyszín: FIDO Közösségi Park

Miben különbözik a Fairplay a hagyományos futballtól?

A speciális szabályrendszer alapja a kooperáció, együttműködés. A játék során nincs bíró és síp, mediátor helyettesíti azt, ő kíséri végig a játék menetét. Az alap szabályokon túl, a csapatok közösen határozhatnak meg kiegészítő irányelveket, melyeknek a betartása, alkalmazása a saját feladatuk, felelősségük, figyelve egymásra és magukra.

A játék 3 x 10 perces félidőkből áll. Az első félidőben meghatározzák a  szabályokat, a másodikban történik a mérkőzés a pályán, és a harmadik félidőben közös értékeléssel zárul a meccs.

A szabályokról bővebben itt olvashat >>>

Jelentkezés:

5+1 fős csapatok (pályán lévő játékosok + kapus, ezen kívül 1 fő cserejátékos)  jelentkezését várjuk az alábbi űrlap kitöltésével.  

Jelentkezési határidő: június 3.

Korosztály: 16+

A játékban való részvételhez nem szükséges a foci ismerete, szorgalmazzuk a női, vegyes női-férfi csapatok jelentkezését.

Az Önkormányzat által meghívott csapatok számára fenntartott helyek mellett, a jelentkezők között, sorsolás útján kerül kiválasztásra az a négy csapat, aki részt vehet a kerületi bajnokságon.

Sorsolás, eredményhirdetés időpontja: 2021. június 4.

Jelentkezési űrlap, bővebb információ  >>>

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben