Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Káptalanfüred

Fejlesztések a káptalanfüredi strandon

2021. május 17. hétfő

A bevétel lehetővé teszi, hogy fejlesztéseket valósítsunk meg a strand területén

A Józsefvárosi Önkormányzat tulajdonában lévő káptalanfüredi strand az elmúlt években az elmaradó fejlesztések és az elakadó káptalanfüredi gyermeküdülő-fejlesztés miatt olyan tulajdonunk, amely nem volt értékén kezelve. Ahogyan tavaly, úgy idén is várja a strand a józsefvárosi lakosokat, akik lakcímkártyával, akár plusz egy kísérővel ingyenesen vehetik igénybe szolgáltatásait. Az átlagos napi látogatószám így sem haladta meg tavaly a napi 20-30 főt. Ennek okai ismertek: a strand évek óta alacsony kihasználtságú, a még az előző kerületvezetés alatt megkezdett, majd többször átütemezett káptalanfüredi gyermektábor felújítása miatt; a strand üzemeltetéséből így a JKN Zrt-nek bevétele nem származott. A terület fenntartása ugyanakkor pénzbe, méghozzá közpénzbe kerül akkor is, ha azon egyetlen fürdőző gyerek vagy felnőtt sincs.

Attól remélünk változást, hogy a strandterület egy részét a jövőben versenyeztetéssel bérbeadjuk – a bevétel lehetővé teszi, hogy fejlesztéseket valósítsunk meg a strand területén, amely így a kerületieket magasabb minőségben szolgálja majd, kevesebb közpénz ráfordításával. Ennek megvalósulásáig a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. a Vitorlázó Gyermekekért Egyesülettel szerződést kötött a strand határozott idejű bérbeadására, az április 15. és július 15. közötti időszakra.

A törvényi előírásoknak megfelelően a versenyeztetés ebben az esetben mellőzhető volt, hiszen a szerződés időtartama 90 nap.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben