Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Zöld Józsefváros

A Tedd le a kocsit! pályázat eredménye

2021. május 18. kedd

Hét önkormányzati munkavállaló zöld közlekedését támogatja a kerület

A Józsefvárosi Önkormányzat által elfogadott Klímavédelmi Intézkedési Terv 1.3 pontja alapján a 2020. évi költségvetésben 1 000 000 forint került elkülönítésre a saját gépjárművel rendelkező önkormányzati költségvetési szervek köztisztviselőinek, közalkalmazottaknak, munkavállalóknak és a JGK Zn., JKN Zrt. es RÉV8 Zrt. által munkaviszonyban álló alkalmazottaknak a munkába járásuk „zöldebbé" tételére, azáltal hogy a pályázók vállalják, hogy gépjármű helyett közösségi közlekedéssel vagy egyéb környezetkímélő eszközzel járnak be a munkahelyükre.

A Tedd le a kocsit! című pályázatra 11 fő nyújtott be pályázatot, melyből 10 fő tette ezt meg határidőn belül. Az érvényes pályázók közül 7 fő éves BKK bérletre, 3 fő szabadon választott (nem belsőégésű motorral hajtott) környezetkímélő, munkába járáshoz használható eszköz vásárlására pályázott - ez fejenként maximum 50 000 forint támogatást jelentett. Többen adtak be nyertes pályázatot a Napraforgó Egyesített Óvodákból, a Józsefvárosi Gazdálkodási Központból és a Polgármesteri Hivatalból is.

A nyertes pályázatok további részleteiről (pl. a lecserélt autók gyártási évéről, környezetvédelmi besorolásáról) itt olvashatnak >>>

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben