Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Közösségi program

Józsefvárosi gyereknap: május 30., vasárnap a Teleki téren

2021. május 21. péntek

Szeretettel várjuk a kerületi gyerekeket az önkormányzati gyereknapon, május 30-án a Teleki téren délelőtt 10 órától.

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/4187978384581945

Programok:

10:00 - 11:00 Gyermeknapi improvizációs meseelőadás

Improvizált mese, rögtönzött szereplők és helyzetek, váratlan fordulatok, tanulság, boldog vég! Improvizált előadásunkon - melynek szerves része, folyamatos alakítója, formálója a nézői ötlet - minden ott és akkor születik meg majd a színpadon. Egy szó, egy érzelem, egy gesztus, egy rajz, egy tárgy, mind-mind a mesénket építi! Közös mesét, melyet nézők és játszók együtt hoznak létre. Megismertetve ezáltal mindenkit a közös alkotás élményével!Játszók: Horváth Lilla Melinda, Bognár Anna, Böröndi Bence, Horváth-Töreki Gergely

11:30 - 12:30 Játszótéri rokkendroll - Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar gyereknapi koncertjeAz újratalálkozás örömére mesevilágba bújó koncertre hívunk minden gyereket és gyerek-lelkű felnőttet, ahol megelevenedik a történet a zene és persze a gyerekek segítségével. A dalok, hangok, hangszerek mind a mese szereplőivé válnak, akiknek kalandjait a gyerekek is alakíthatják ötleteikkel. Gyerekdalok és kortárs költők megzenésített versei kísérnek minket utunkon, aminek a végére reméljük új zenekari tagokat is találunk a gyerekek körében. Előadók: Kárász Eszter (ének, ukulele)Bata István (gitár)Clemente Gábor (ütőhangszerek)Nemes Janó (basszusklarinét)Veér Csongor (hegedű)„Dallamok, versek, bábok, buborékok, ukulele, gitár, bőgő, furulya, dob, derbuka és társai pörögnek ezerrel. Kárász Eszter játszik, táncol, énekel, hadonász, varázsol, miközben viccesen és kedvesen vagy szomorkásan csengnek-pengnek a népdalok, a Csukások, Weöresek és Varró Danik. Jó kis koktél, dupla buborékkal, alkoholmentesen.” (Lackfi János) 

13:00 - 13:45 Bartha Tóni Bábszínháza: Paprika Jancsi

Paprika Jancsi, a régi vásári bábjátékok elfelejtett hőse kel életre egy új történetben, melynek főszereplője a hírhedt bakonyi betyár, Sisa Pista és egy titkos helyre rejtett kincs. 

10:00: "Leszel a párom? Épületek és növények a Palotanegyedben" - séta kifejezetten gyerekeknek és szüleiknek 

Tavasz van. Ugye, te is érzed? És vajon látod is? Akár hiszed, akár nem, még a belváros legbelsejében is meglesheted, ahogy új erőre kap a természet. Egyórás sétánkon csodaszép épületek között járva kertekbe nézünk be, hogy felfedezzük együtt az előbújó leveleket, az égig érő fákat, a falakra felkúszó vagy éppen a földet beborító növényeket. Mesélünk arról, hogy kerülnek egyáltalán fák és virágok a városba, hogy melyik udvarba milyen növény illik, és hogy a házak egykori, gazdag vagy éppen szegényebb lakói hogyan használták a zöld kerteket.A résztvevők maximális létszáma: 25 fő, szülőkkel.Életkor: 7-12 éveseknek ajánlott.

Részletek és regisztráció: itt

‼A május 30-i gyermeknapi zenés-táncos rendezvényeken a védettségi igazolvánnyal rendelkező szülők, felnőttek és a velük lévő 18 év alatti gyerekek, fiatalok vehetnek részt.‼

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben