Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Június 21-én indul a táboroztatás Józsefvárosban

Kedvezményes nyári napközi a Kesztyűgyár szervezésében

2021. május 30. vasárnap

A piaci árak töredékéért biztosít ezen a nyáron is napközis táborozási lehetőséget az önkormányzat a Józsefvárosban élő és a kerületi általános iskolákba járó, 6-14 éves korú gyerekeknek. Az ötnapos turnusok június 21-vel indulnak és 10 héten át, egészen augusztus 27-ig tartanak.

A május 13-i kormánydöntés értelmében zöld utat kaptak a táborok, így idén is megszervezheti egész nyáron át tartó napközis táborát a Kesztyűgyár Közösségi Ház. Jó hír ez a szülőknek is, mert szabadságuk az iskolabezárások miatt jelentősen megfogyatkozott, a gyerekek pedig kortársaikkal lehetnek, ha már a végéhez közeledő tanévben is több hétig el voltak zárva egymástól.

Egy turnus fejenkénti költsége az étkezési díj megfizetését foglalja magába, ugyan annak pontos összegéről még nem állapodtak meg. Annyi azonban tudható, hogy a tavalyi ár 1192 forint volt (ez napi háromszori étkezést jelent), idén is törekednek alacsonyan tartani az árat – mondta el Csőke Zita, a közösségi ház vezetője lapunknak. Emlékeztetett ugyanakkor, hogy a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára a tábor ingyenes, a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők, valamint a nagycsaládosok 50%-os engedményt kapnak.

A tábor helyszínével kapcsolatban az önkormányzat jelenleg még tárgyalást folytat a Belső-Pesti Tankerületi Központtal. Amint az egyezség létrejön, a jelentkezési lapokat elérhetővé teszik az önkormányzat weboldalán, a Kesztyűgyár honlapján, aminek portáján személyesen is lehet érdeklődni.

A Kesztyűgyár dolgozói idén is sokszínű programmal várják a gyerekeket: lesznek játékos, kézműves, és sportfoglalkozások, zenés műsorok, kulturális rendezvények, kirándulások, sőt, azon 1-2. osztályos diákok számára, akik nem tudtak megfelelően becsatlakozni a digitális oktatásba, az elmaradások pótlására kiscsoportos vagy egyéni fejlesztő szakköröket is terveznek. Céljuk, hogy a gyerekek minél több időt töltsenek a szabadban.

A már megszokott napirend szerint a programok 8 és 16 óra között zajlanak, de ügyeletet reggel 7-től és délután 17 óráig biztosítanak. 

Az intézmény a nyári táboroztatáshoz gyermekfelügyelőket keres, a Kesztyűgyár karrier oldalán szereplő pályázati felhívásra várják az érdeklődők jelentkezését. Az állások turnusonként betölthetők, ez 5 napot jelent, amiért bruttó 65 000 forint összegű megbízási díj jár. Fontos, hogy a jelentkező rendelkezzen védettségi igazolvánnyal vagy a covid elleni védőoltás legalább egyikével, és ezt igazolni is tudja. 

Szöveg: Kolonics-Imre Zsófia; Kép: Huszár Boglárka

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben