Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Fáradtak, túlterheltek, kiégés közelében vannak a háziorvosok

Másfél éve nem volt, idén sem lesz hosszabb szabadságuk az orvosoknak

2021. május 31. hétfő

Hatvan e-mail, második körös oltások, betegek, munka este 8-9 óráig – így néz ki egy józsefvárosi orvos egy napja. Nagyjából másfél éve nem vehettek ki szabadságot az egészségügyi dolgozók, háziorvosok. A covid mindennapi hősei folyamatosan túl vannak terhelve, hétvégente is dolgoznak, és egyelőre nem látják ennek a helyzetnek a végét – Józsefvárosban sem.

Mivel nem csak a háziorvosok, hanem a legtöbb egészségügyi dolgozó hasonló túlterheltségtől szenved, Dr. Soós Adriannát kérdeztük arról, hogy milyen lehetőségeik vannak felmondani.  

A Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet leírása szerint a felmondási tilalom normál esetben olyan rendelkezés, amit pont a kiszolgáltatott munkavállalók védelmére hozhatnak. Ezzel a megfordított intézkedéssel gyakorlatilag kényszermunkára kötelezik az egészségügyi dolgozókat. 

Mivel a felmondás nem csak közös megegyezéssel történhet, lehet egyoldalú nyilatkozat is, ezért a dolgozó tulajdonképpen megteheti, hogy jogszerűtlenül felmond, csak vállalnia kell a szankciókat. Dr. Soós szerint ez minimum egy havi bér visszafizetése, esetenként még több kártérítést is kérhet a munkáltató arra hivatkozva, hogy anyagi kára származott a felmondásból. 

A FESZ-t sokan keresték meg azzal, hogy felmondanának, de a lehetséges szankciókat hallva a legtöbben elálltak a szándékuktól. Ugyanakkor ha valaki családi okokra, mondjuk egy beteg családtagra hivatkozva adja be a felmondását, a felmondási idejét letölti, akkor a bíróságon nem nagyon állná meg a helyét további kártérítési igény a munkáltató részéről, hiszen volt ideje, lehetősége felkészülni a munkaerő pótlására – mondja Dr. Soós. 

Olyan esetről is hallott, amikor hosszas győzködés után a munkaadó belement a közös megegyezéses felmondásba egy meghatározott időponttal. Amikor viszont sehogy se akarják elengedni a lelkileg és fizikailag is kimerült dolgozót, marad a táppénz, amellyel a munkáltató sokkal rosszabbul jár, mintha engedte volna felmondani.  

Dr. Soós szerint emiatt az egész szabály kontraproduktív, az embereket nem lehet erőszakkal visszatartani, ha lejár a szabály, menni fognak, tömeges felmondásokra lehet számítani. Másrészről a betegeknek se túl jó, ha egy olyan orvos vagy ápoló látja el, aki legszívesebben már rég nem menne be dolgozni, csak törvénnyel kényszerítik rá.  

Szöveg: Ádám Judit, képek: Képek: MTI/Balázs Attila, NEAK, MTI/Mohai Balázs

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben