Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Vádat emelt a Főügyészség

Bíróság elé kerül a 28-as villamoson késelő

2021. június 01. kedd

A Fővárosi Főügyészség vádemeléssel zárta le azt az áprilisban elkövetett gyilkossági ügyet, melyben villamos utasát késelték meg Józsefvárosban, mert szóvá tette, hogy a vádlott és társai miért nem tartják be a kötelező járványügyi előírásokat utazás közben.

A Főügyészség a közleményében leírja a feltárt ügy részleteit.

A három vádlott – két unokatestvér, egy 44 éves és egy 39 éves férfi, valamint egy 30 éves nő, az idősebb férfi alkalmi partnere – állandó lakhely hiányában legtöbbször egy elhagyott épületben húzódtak meg a Salgótarjáni úton a VIII. kerületben. 2020. április 3-án születésnapot ünnepeltek, amikor estefelé nekiindultak újabb adag italt és dohányt venni. A Blaha felé tartó 28-as villamosra szálltak fel a Kőbányai úton.

A villamoson utazott barátjával és kiskutyájával a sértett is, írja az ügyészi közlemény. A 44 éves vádlott megállt előtte, hogy megsimogassa a kutyát, amit közben gúnyos kifejezésekkel illettek. A sértett felszólította, tartsa távol magát a kutyától, márcsak a érvényben levő járványügyi szabályokra is figyelemmel. A vádlott azonban kötekedni kezdett és arcon köpte, majd a szóváltás közben kést vett elő, és azzal fenyegetőzött. A szerencsétlen kutyás hátrálni kezdett. Barátja a védelmére kelve felállt, azonban a 39 éves unokatestvér úgy megpofozta, hogy visszaesett a székbe. A kutya elszabadult, és ez elterelte a figyelmüket, a vádlott pedig a pillanatot kihasználva a késsel mellbe szúrta a kutyás férfit.

Ekkor a villamos megállt, a vádlott és társai pedig leugrottak és elfutottak. A megszúrt férfi is leszállt, és arra kérte a körülötte állókat, hívjanak mentőt és keressék meg a kutyáját. Néhány percen múlva azonban elájult, és a gyorsan kiérkező mentők már nem tudtak rajta segíteni, meghalt.

A Fővárosi Főügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő 44 éves férfit emberölés bűntettével, az unokatestvért bűnsegédlettel, a nőt pedig bűnpártolás bűntettével vádolja. A 44 éves férfival szemben végrehajtandó fegyház-, társával szemben börtönbüntetés kiszabását, a nő esetében pedig felfüggesztett börtönbüntetés a főügyészség indítványa. A két férfi letartóztatásban van, női társuk bűnügyi felügyelet alatt áll – zárul a közlemény.

Szöveg: Bányay Géza; Kép: Járókelő

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben