Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Pályázat

8 darab lakásra lehet pályázni Józsefvárosban - már online is

2021. június 02. szerda

A Józsefvárosi Önkormányzat kiemelkedően jelentős lakásállománnyal rendelkezik, azonban rossz állapotuk miatt a lakások 20 százaléka üresen áll. Az Önkormányzat elkötelezett az iránt, hogy az üres lakások közül minél többet bérbe tudjon adni. Ennek megfelelően az Önkormányzat - az elmúlt évhez hasonlóan - a lakások felújítottsági szintje szerint többféle pályázatot is meghirdet.

A Józsefvárosi Önkormányzat kiemelkedően jelentős lakásállománnyal rendelkezik, azonban rossz állapotuk miatt a lakások 20 százaléka üresen áll. Az Önkormányzat elkötelezett az iránt, hogy az üres lakások közül minél többet bérbe tudjon adni. A korábbi gyakorlattól eltérően fontos szempont az is, hogy minél többféle igényt ki tudjunk elégíteni: legyenek lakások olyanok számára is, akik képesek a felújítatlan lakás rendbehozására és olyanok számára is, akik erre anyagi vagy egyéb okokból csak részlegesen vagy egyáltalán nem képesek. Ennek megfelelően az Önkormányzat - az elmúlt évhez hasonlóan - a lakások felújítottsági szintje szerint többféle pályázatot is meghirdet. 

Felújított lakások pályázata: A pályázat 2 db. felújított, 1 szoba komfortos lakás bérbeadását célozza. Azok számára, akik nem rendelkeznek lakással vagy önkormányzati lakás bérleti jogával; akik vállalják a lakásra megállapított költség elvű lakbér megfizetését; és vállalják, hogy a pályázón kívül legfeljebb 2 fő költözik, 10 év határozott időre szóló bérleti szerződéssel. 

A 2 darab felújított lakásra vonatkozó pályázat közérthető ismertetője elérhető itt: https://old.jozsefvaros.hu/hasznos/76489/palyazati-felhivas-2-darab-felujitott-lakas-berbeadasara

Felújítandó lakások pályázata: A pályázat 6 db. felújítandó lakás bérbeadását célozza. Azok számára, akik nem rendelkeznek lakással és vállalják a megpályázott lakások felújítását, a lakásra megállapított költség elvű lakbér megfizetését, határozatlan időre szóló bérleti szerződéssel. A pályázaton az vehet részt, aki a kiírásban szereplő kötelezően elvégzendő felújítási munkák becsült értékének ⅓-ad részével rendelkezik, és erről igazolást fel tud mutatni. 

A 6 darab felújítandó lakásra vonatkozó pályázat közérthető ismertetője elérhető itt: https://old.jozsefvaros.hu/hir/76488/palyazati-felhivas-6-darab-felujitando-lakas-berbeadasara

A pályázat újdonsága, hogy a pályázatok elektronikus úton is benyújthatók a www.jgk.hu honlap Pályázatok fülön belül Önkormányzati lakások bérbeadása menüpontban elérhető jelentkezési lap elektronikus kitöltésével: http://jgk.hu/46-onkormanyzati-lakasok-berbeadasa

Fontos tudni, hogy a felújított lakásokra vonatkozó pályázattal párhuzamosan 6 db. felújítandó lakásokra vonatkozó pályázat is aktuális, ugyanakkor a két pályázaton egyszerre nem vehet részt. Aki mind a felújított, mind a  felújítandó lakáspályázatra jelentkezési lapot nyújt be, annak pályázata érvénytelen.

Szintén fontos, hogy a pályázóknak a jelentkezéskor csak nyilatkozatot kell tenniük az egyes feltételek fennállásáról, de nem kell azokat hivatalosan igazolniuk. A tényleges igazolásokat csak az első 5 helyezettnek kell személyesen vagy meghatalmazott útján bemutatnia 2021. július 19. és 23. között a józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. Lakásgazdálkodási Irodáján ügyfélfogadási időben. Ezzel a megoldással jelentősen csökkennek mind a pályázók, mind pedig az Önkormányzat adminisztratív terhei.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben