Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Adó

Fizetési felhívásokat postáz a Józsefvárosi Önkormányzat Adóhatósága

2021. június 03. csütörtök

Az önkormányzat tájékoztatja az érintetteket az esetleges adótartozásuk összegéről, megfizetésének módjáról.

Az önkéntes fizetési teljesítés előmozdítása érdekében a napokban „Fizetési felhívásokat” postáz Józsefváros Önkormányzat Adóhatósága azoknak, akiknek a 2021. március 16-i adófizetési határidőt követően lejárt esedékességű adótartozásuk áll fenn. Az önkormányzati adóhatóság az 10 ezer forintnál nagyobb tartozással rendelkező magánszemélyeknek, egyéni vállalkozóknak és vállalkozásoknak fizetési felhívást bocsátott ki, lehetőséget adva az elmaradt adófizetési kötelezettség önkéntes teljesítésére.

Ennek előmozdítása érdekében az önkormányzati adóhatóság elektronikus és postai levelek útján részletesen tájékoztatja az érintetteket az esetleges adótartozásuk összegéről, megfizetésének módjáról.  A napokban azok az adózók kapnak „Fizetési Felhívást” akik a lejárt esedékességű helyi adókat és az önkormányzatnál kezelt egyéb adókat még nem egyenlítették ki maradéktalanul. Az aktuális napi "ADÓSZÁMLA KIVONATOT" az Elektronikus Önkormányzati Portálról belépve https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap a nap 24 órájában az arra jogosultak lekérdezhetik és ellenőrizhetik esedékes tartozásuk vagy túlfizetésük nagyságát. A portálon elektronikus fizetést is indíthatnak a tartozás megszüntetése érdekében. A lekérdezés részleteiről, az elektronikus fizetésről /EFER/ az E-önkormányzat portálon szintén tájékozódhatnak.

Amennyiben a tartozás egy összegben történő megfizetése nehézséget jelent, úgy fizetési könnyítés kérelmezhető. Ennek részleteiről a honlapunkon https://old.jozsefvaros.hu/onkormanyzat/ugy/209 tájékozódhat.

A tartozásával kapcsolatban felmerült kérdések esetén az Adóügyi Iroda munkatársai készséggel állnak rendelkezésére.

Általános tájékoztatás: 06-20-377-6854, 06-1-459-2134

Fizetési könnyítésekkel kapcsolatos tájékoztatás: 06-1-459-2513, 06-1-459-2530, 06-1-459-2288

KÖSZÖNJÜK, HOGY BEFIZETETT ADÓJÁVAL HOZZÁJÁRUL JÓZSEFVÁROS FEJLŐDÉSÉHEZ!

JÓZSEFVÁROSI POLGÁRMESTERI HIVATAL ADÓHATÓSÁGA

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben