Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Részvételi költségvetés

Szavazási útmutató - fővárosi részvételi költségvetés

2021. június 06. vasárnap

Idén május közepétől megnyílt a szavazás Budapest első, fővárosi szintű részvételi költségvetésének ötleteire, melyen eldől, hogy mely ötletek lesznek azok, amiket a Fővárosi Önkormányzat megvalósít.

Indul a szavazás!

A részvételi költségvetés keretösszege 1 milliárd forint. A kategóriáknak külön költségkeretei vannak, ez a Zöld Budapest és a Gondoskodó Budapest esetében 250-250 millió Ft, az Egész Budapest kategória esetében 500 millió Ft. Az ötletek közé négy darab kifejezetten józsefvárosi javaslat került, de számos általános elképzelés is érinti a kerületet.

Ki jogosult szavazni?

Minden Budapesten élő, dolgozó, vagy tanuló, 18. életévét betöltött személy jogosult egy alkalommal 3 (kategóriánként egy) szavazatot leadni. A szavazónak minden kategóriában kötelező egy ötletet kiválasztania.  

Szavazás menüpont

Kérjük a https://otlet.budapest.hu/ oldalon kattintson a szavazás menüpontra, ez automatikusan átirányítja Önt a szavazó felületre.

Szavazás megkezdése

Középen a szavazás gombra kattintva egy lenyíló panel fogadja. Itt jelentkezhet be, később itt nézheti meg kiválasztott szavazatait.  

Bejelentkezés  

Lépjen be szokásos adataival, ha még nem regisztrált, itt megteheti.

Regisztráció

Ha még nincs felhasználói fiókja az otlet.budapest.hu-n, akkor létre kell hoznia egyet. Ehhez kattintson a “REGISZTRÁCIÓ” gombra, és töltse ki az adatlapot.  

Ezután az emailben kapott linkre kattintva véglegesítse regisztrációját.  

Szavazat leadása

3 kategóriában adhat le egy-egy szavazatot: Egész Budapest, Gondoskodó Budapest, Zöld Budapest

A szavazónak minden kategóriában kötelező egy ötletet kiválasztania.

Ezt a következőképpen teheti meg:

Kattintson egy kategóriára, amelyben még nem adott le szavazatot.  

A kattintás után látni fogja az adott kategória összes ötletét, melyeket a “MEGTEKINTÉS” gombra kattintva tud elolvasni.  

Ha kiválasztotta az önnek legszimpatikusabb ötletet, akkor a “MEGTEKINTÉS” gombra való kattintás után, a jobb oldali sáv tetején látható “Erre a projektre szavazok” gombbal tudja leadni első szavazatát.  

Ezután böngéssze végig a további kategóriák ötleteit is, és ugyanilyen módon szavazzon is egy ötletre. 

Szavazataim előnézete

Ha szavazata leadását követően újra a lenyíló ’szavazás’ panelre kattint, újra megnézheti, mire szavazott. Módosításra lehetőség van, szavazatát törölheti a jobb oldalon lévő ikonra kattintva.

Szavazat beküldése

Miután mindhárom kategóriában szavazott, beküldheti szavazatát.

Ha beküldte szavazatát, önnek nincs több teendője. Köszönjük, hogy részt vett Budapest első fővárosi részvételi költségvetésében, és szavazatával hozzájárult ahhoz, hogy együtt építsük közös jövőnket!

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben