Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

"Ami elromolhatott, az elromlott"

Napokon belül indul a Mikszáth téri szökőkút javítása

2021. június 07. hétfő

Másfél milliós összegre becsülik a két éve működésképtelen szökőkút javítását, Sátly Balázs LMP-s frakcióvezető pedig azt is elmondta, szerinte nem okoznak a munkálatok nehézségeket a téren a közlekedésben.

A június 14-vel kezdődő héten indul a Palotanegyedben a Mikszáth téren a szökőkút javítása, írta ki Sátly Balázs LMP-s helyi frakcióvezető, a Palotanegyed egyik képviselője a Facebookra.

A szökőkút már két éve nem üzemel, a javítását már többen követelték a különböző fórumokon. Ez most elérkezik, mondta el Sátly a Józsefváros újság érdeklődésére. Hogy pontosan melyik nap indul a javítás, még nem tudni, de a jövő hét elején a JGK menedzselésével megkezdődnek a munkálatok. Több verzió is kering arról, mi romlott el a szökőkútnál, Sátly úgy összegzi: "ami el tudott romolni, az elromlott". Gyakorlatilag teljes felújításra lesz szükség.

Az előzetes becslések szerint 1,5 millió forintba fog kerülni mindez, de a pontos számot a feltárás megkezdése után lehet majd mondani, akkor látják majd, hogy tényleg mennyi munka van vele.  A javítások már túl vannak a garanciális időtartamon. A Mikszáth térre kitelepült már több terasz is, ha ott megindulnak a munkálatok, az további nehézséget jelenthet majd a közlekedésre nézve, vetjük fel,  de Sátly szerint ettől nem kell tartani. Azt egyelőre nem látni, hogy mikor fejeződik be a felújítás.

A felújított szökőkutat a téren 2014-ben adták át a közönségnek.

Szöveg és kép: Dercsényi Dávid

  

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben