Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Extra szabadság, oltások 12 éves kortól

Járvány, leggazdagabb magyarok, kínai egyetem - Orbán Viktor beszélt a Kormányinfón

2021. június 10. csütörtök

A megszokottól nagyon eltérően Orbán Viktor tartotta a Kormányinfót, ilyenre eddig csak egy példa volt 2019 elején. Bejelentett pár dolgot, illetve válaszolt kérdésekre is, ezek voltak a legfontosabbak és legérdekesebbek.

Engedélyezi a kormány a 12-16 évesek oltását, jelentette be Orbán Viktor a Kormányinfón, a szülők dönthetnek az oltásról, és oltópoltokon lehet majd megkapni az oltást. 

10 napos rendkívüli fizetett szabadságot kapnak a védekezésben részvevő köztisztviselők, szociális és egészségügyi szférában dolgozók, amit a rendelet megjelenése után 2022. december 31-ig vehetnek majd ki, és ki kell venniük, kifizetni-megváltani ezt a 10 napot nem lehet, jelentette be Orbán és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Nem tervez a kormány reformot az egészségügyben, jelentette ki Orbán Viktor, "csak reformot ne", ezt tanulta meg az elmúlt 30 év ilyen irányú tapasztalatai alapján.

A leggazdagabb magyarok első csoportjának 80 százaléka még mindig baloldali, itt is egyensúly lenne jó, mondta kérdésre Orbán, a válság és járvány ellenére is gazdagodó, és immáron leggazdagabb magyar Mészáros Lőrincről annyit mond, a lényeg, hogy betartsa a szabályokat és befizesse az adókat, ez több bevételt jelent az államháztartásnak. Ezt válaszolta Orbán a családja gazdagodását firtató kérdésre (családjának tagjai hét év alatt 15 milliárd forintos vagyonhoz jutottak), illetve egy esetleges más, jelenlegi ellenzéki miniszterelnök családjának jövőbeli hasonló gazdagodására is. 

Mi nem félünk a kommunistáktól, mi már egyszer legyőztük őket, ezért szívesen vesszük a keleti (akár kommunista országból származó) egyetemek megjelenését Magyarországon, mondta el Orbán Viktor a Fudan egyetemről, szívesen látnánk vietnami, koreai, japán egyetemeket is, hogy a magyar fiatalok megállják a helyüket az új gazdasági világrendben, amelyben a keleti országok egyre nagyobb szerepet kapnak.  

Mivel van kiskorú gyermeke, maga is jogosult lesz a maximum 800 ezer forintos éves adóvisszatérítésre, mondja a miniszterelnök, ami akkor jár majd a családoknak 2022 elején, ha a gazdaság 2021-ben 5,5 százalékos GDP-növekedést produkál. 

Orbán azt is bejelentette, hogy "akikkel értelmes párbeszédet tud folytatni", azoknak (a sajtóra gondol) szívesen ad interjút - erre már rég nem volt példa, a magyar független sajtónak sok éve nem adott interjút, csak a kormányoldalinak.

Szöveg: Dercsényi Dávid; Kép: Magyarország Kormánya - Facebook  

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben