Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Elindult a podcastunk

Kezdődik a futball-őrület

2021. június 12. szombat

8 és fél óra címmel indítunk podcastot, mely terveink szerint hetente, szombatonként jelentkezik olyan témákkal, melyek érintik a kerületünket is. Kezdődik a labdarúgó EB, első adásunk témája a futball már meg is hallgatható innen - a lejátszás gombra kattintva.

Powered by RedCircle

Két vendéget szólítottunk meg első adásunkban:

Szőke István - Szőke Pista - a Fradi jobbszélsője volt, 1972-ben az EB-re kijutott válogatott tagja. Akkor még négyes döntőt rendeztek, előtte selejtezők voltak. Csoportgyőztesként jutottunk tovább, Franciaországot, Bulgáriát és Norvégiát magunk mögé utasítva.

A négyes döntőre kijutáshoz Románia nemzeti tizenegyét kellett legyőzni. Budapesten 1-1 lett az eredmény, a bukaresti visszavágón 2-2. Itt a meccs elején Szőkepista rúgott is egy gólt. Akkor még nem volt idegenben lőtt gól-szabály, ezért harmadik mérkőzést rendeztek semleges helyszínen. Belgrádban nem sokkal a meccs vége előtt Szőke góljával szereztük meg a győzelmet, így 2-1-es eredménnyel mi jutottunk ki Belgiumba.

Ott Szovjetuniótól 1-0-ra kaptunk ki, a bronzmeccsen pedig a belgák győztek 2-1-re, ezzel a negyedik helyezést érte el a magyar labdarúgó-válogatott.

Szőke bár tősgyökeres ferencvárosi, 1975 óta vezeti feleségével - Jutka nénivel - a Volán Klubot a József utcában. 

Második vendégünk Hegyi Frigyes, az Oltalom Sportegyesületnél edz gyerekeket és felnőtteket. Heti kétszer vannak futball edzések a Margitszigeten és a Városligetben. Tapasztalatairól és munkájáról kérdeztük.

Természetesen mindkét interjúalanyunkat megkértük egy esélylatolgatásra is. Hallgassák meg az adást, és az is kiderül, megszólalóink kit jósolnak a dobogó csúcsára.

Szöveg, interjúk és fotók: Pálinkás János


A podcast innen is meghallgatható:

Iratkozzanak fel ránk a Spotify-on vagy az Apple Podcaston (korábban iTunes), esetleg a Google Podcaston.

Spotify linkünk

Apple Podcast

Google Podcast

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben