Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Parkolás

A JGK Parkolási Igazgatósága fizetési haladékot az a kedvezményre jogosultaknak

2021. június 18. péntek

Aki a kerületi rendelet alapján jogosult lenne a meghatározott kedvezményre, az engedély igénylésekor - kérelemre - fizetési haladékot kap.

A Kúria Önkormányzati Tanácsának 2021. június 11-i ideiglenes döntése értelmében Józsefvárosban díjkedvezménnyel lakossági várakozási hozzájárulás nem adható.

Annak érdekében, hogy ez a kerület lakóinak ne okozzon szükségtelen hátrányt, az önkormányzat illetve a kerületi Parkolási Igazgatóság a következőképpen fog eljárni:

Aki a kerületi rendelet alapján jogosult lenne a meghatározott kedvezményre és a melléklet szerinti formanyomtatványon fizetési halasztási kérelmet terjeszt elő, a kedvezmény összegének megfelelő összeg megfizetésére 2021. december 31. napjáig fizetési haladékot kap.

Ha olyan jogosult nyújt be lakossági várakozási hozzájárulás iránti kérelmet, aki 2021. évre már rendelkezett díjmentes lakossági hozzájárulással, de időközben a gépjárművét lecserélte, az új hozzájárulás kiadásakor a korábbi kérelem elbírálásakor hatályos szabályok szerint kell eljárni.

A fenti eljárás június 17-től érvényes.

A 100%-os kedvezményre jogosító formanyomtatvány itt letölthető.

A díjkötelezett engedély  formanyomtatványa itt található.

A parkolási rendszer informatikai átállása június 25-ét követően várható, addig kérjük az igénylők türelmét és megértését!

Az informatikai rendszer átállása alatt kiszabott pótdíjak, a rendszer beüzemelése után a lakossági várakozási engedélyre jogosultaknál törlésre kerülnek.

A fenti eljárás a Kúria rendeletet érintő jogerős döntését követő napon érvényét veszti.

Az önkormányzat a szükséges lépésekről a döntés kézhezvételét követően dönt.

Az alábbi helyeken letölthetőek a haladék igényléséhez szükséges nyomtatványok:

https://old.jozsefvaros.hu/hir/76616/Parkol%C3%A1s

http://jgk.hu/hirek/110-lakossagi-tajekoztato

A nyomtatványt a Budapest VIII. kerület Német utca 17-19 szám alatt is lehet igényelni, ha valaki nem tudja kinyomtatni otthon.

A kitöltött nyomtatványt kizárólag személyesen lehet leadni, és az ezzel kapcsolatos ügyintézést elvégezni: JGK Zrt. Parkolási Igazgatóság, Budapest VIII. kerület Német utca 17-19.

Tovább információ: JGK Parkolási Igazgatóság: http://jgk.hu/162-parkolasi-igazgatosag

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben