Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kiállnak a gyűlöletkeltés ellen

Józsefváros önkormányzata kitűzte a szivárványos zászlót

2021. június 18. péntek

Idén nemcsak a Pride hónap miatt, hanem az LMBTQ-jogokat korlátozó, homoszexualitást pedofíliával összemosó törvény miatt is fontosnak érzik szervezetek, cégek, önkormányzatok, hogy megmutassák, kiállnak az emberi jogok mellett és a gyűlöletkeltés ellen. Józsefváros önkormányzata is kitűzte a szivárványos zászlót a napokban a tavalyi évhez hasonlóan.

“A két zászló (a szivárványszínű és a magyar) együtt azt jelképezi, amilyennek legjobb álmainkban álmodjuk magunkat: hazaszerető magyar patriótáknak, akiket a szeretet, az elfogadás és az egymás iránti tisztelet vezérel” - mondta Békési Zsuzsa, az önkormányzat sajtófőnöke. 

Pikó András a Facebookon mondta el, hogy magánemberi véleménye és politikai álláspontja pontosan ugyanaz: “Józsefvárosért dolgozom, amely az erős közösségek közössége és amelyben minden törvénytisztelő, jószándékú ember otthonra találhat. Amelynek az önkormányzata minden ilyen ember önkormányzata.” 

Azt is kifejtette, hogy miért tartja gyűlöletkeltésnek a fent említett törvényt, úgy gondolja, hogy társadalmi csoportok, intézmények, szervezetek elleni előítéletekre alapozó törvényeknek nincs helyük, mint ahogy nem hozunk törvényt többnyire férfiak által elkövetett szexuális bántalmazások miatt általában a heteroszexuálisok ellen, vagy az egyházi személyek gondjaira bízott gyermekek ellen elkövetett szexuális visszaélések emiatt általában a katolikus egyház tagjai ellen sem. “Az LMBTQ közösség tagjainak összemosása a pedofilokkal egy aljas politikai gyűlölet bűncselekmény, melyet törvényalkotással követnek el ma az Országházban” - írta. 

Orbán Viktor viszont péntek reggeli, Kossuth rádiónak adott interjúja szerint még mindig nem érti, hogy mi a baj a pedofíliaaellenes törvénnyel, hiszen az csak a 18 éven aluliakat hivatott védeni, nem gondolja melegellenesnek, mert nem érinti a felnőtt lakosság szexuális orientációjának megfelelő életét.Legutóbbi videónkban az utca emberét kérdeztük, hogy mit gondolnak a törvényjavaslatról, ebből kiderül, hogy sajnos sokan nem értették meg, miről is van itt szó, nem mindenkinek világos, hogy a gyerekek védelme címszó alatt összemossák az LMBTQ embereket a pedofilokkal. 

Szerző: Ádám Judit, Fotó: Pikó András Facebook

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben