Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Hétvégi programok a Józsefvárosban, mindenkinek

Tánc, zene, irodalmi városnéző séta és hajbatoll

2021. június 18. péntek

Kapunyitási Piknik néven két napos rendezvénysorozat keretében számtalan programmal készül Józsefváros a hétvégére.

Pénteken (június 18-án) főleg táncos programokra lehet számítani. Délután 5-től lesz például improvizáció előadás jelleggel, melyet a Lábán Rudolf-különdíjas Willany Leó társulat mutat be. Táncszínházuk 2008-ban alakult Grecsó Zoltán koreográfus, táncpedagógus vezetésével, előadásaik szerdánként a Trafó Kortárs Művészetek Házában is megtekinthetők.

Este 6-tól pedig szabad a tánc, de főleg a tangó. „Gyere és kóstolj bele az argentin tangó ízébe, hangulatába, tapasztald meg a közösségi érzést!” – invitálnak a szervezők. Ígéretük szerint a Buenos Aires-i San Telmo negyed hangulatát idézik meg, ahol a piactéren összegyűlnek a tangó szerelmesei és a kívülálló érdeklődők. Ahogy ott is, nemzetközileg elismert táncosok mutatják be a tangó különböző stílusait egy show keretében, majd bevezetik az érdeklődőket a tangó alapjaiba, ami egy fergeteges szabad tánccal folytatódik.

Szombat délelőtt 10-től indul az  „Így laktok Ti…” irodalmi városnéző séta a Palotanegyedben, ahol íróink, költőink életének rejtelmeibe is bevezetnek a minket sétáltatók. De az sem marad hoppon, aki valami különlegesebbre vágyik, lehet majd iparművészektől egyedi tárgyakat venni, hajbatollat készíteni,  és aki igazán bátor, az még tetoválást is varrathat magára. 

Lesz egész napos kutyás program a ZöldEb Egyesület és az önkormányzat jóvoltából,  ésszintén egész naposra tervezik az Interaktív utazó kiállítás és játszóházat, ahol látványos programokkal készülnek a szervezők főleg kicsik számára.

Az Utcaszínházi Alkotóközösség szabadtéri színházi és cirkuszi játékra hív minden gyereket, sőt a bátrabb felnőtteket is. Zenés, táncos programokból szombaton sem lesz hiány; a Mikszáth téren fellép a Vas Lajos kórus, a SZOMBAT ART’S HARMONY STÚDIÓ a szépkorúakat kéri fel táncra, a NIA, Bitó Katalin és Szász Zsófi pedig mindenkit, aki vevő rá. A programok részletei az alábbi Facebook-eseményen olvashatók.

Szerző: Rebró Fanni, kép: Huszár Boglárka

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben