Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A legkisebbekért dolgoznak

Bölcsődei dolgozók munkáját ismerte el az önkormányzat

2021. június 22. kedd

Bölcsődék napi ünnepséget tartott a Józsefvárosi Önkormányzat, ennek keretében elismerte a kerület a pedagógusok munkáját. Az eseményen Pikó András polgármester mondott beszédet, majd átadta az elismeréseket: a Kiemelkedő Bölcsődei Munkáért kitüntetéseket, a Polgármesteri Dicséret elismerést, és a Hűségjutalom okleveleket.

Kiemelkedő Bölcsődei Munkáért kitüntetés annak a magánszemélynek és szakmai közösségnek adható, aki Józsefvárosban a bölcsődei munka szakterületen kiemelkedő szakmai munkát végzett. Idén a következők részesültek ebben az elismerésben:

Zatykó Mihályné

Zatykó Mihályné több mint 30 éve dolgozik kisgyermeknevelőként, amiből az elmúlt több mint tíz évet a Babóca, majd a Katica Bölcsődében töltött. Szakmai munkáját alázatosan, nagy szaktudással, kiemelkedően végzi. Érzékenyen reagál a gyermekek minden rezdülésére, lelkesedése, energiája kifogyhatatlan. Rendkívüli gondoskodás, feltétel nélküli szeretet figyelhető meg kisgyermeknevelői munkája során és a gyermekek mellett a kezdő kisgyermeknevelőket is szárnyai alá veszi. Szakmai tudását és tapasztalatait nagyfokú türelemmel adja át a fiatal kolléganőknek, amit ők készséggel fogadnak. Tapasztalatait szívesen fogadják és kérik is az általa nevelt és gondozott kisgyermekek szülei. Szakmai jártasságára előszeretettel támaszkodnak, a szülőkkel folytatott kommunikációja példaértékű. Mindig mindenben lehet rá számítani és az elmúlt 30 év is bizonyítja, hogy mennyire elhivatott a bölcsődei munka iránt. Rendkívül kreatív, magas színvonalú, egyedi dekorációi nemcsak a csoportszobák, de a bölcsőde közös tereit is hangulatossá teszik. Pozitív személyiségének köszönhetően munkatársai szívesen működnek vele együtt. 

Kiss Heléna

2017-től dolgozik a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődéknél, mint szolgáltatáskoordinátor. Munkabírása kivételes. A rábízott feladatokat maximális körültekintéssel és alapossággal végzi. Nincs olyan feladat, amire azt mondja, hogy nem tudja megoldani, minden helyzetben a megoldáscentrikus gondolkodás jellemezi. Kimagasló színvonalon teljesít. Tárgyi tudása és kreativitása vitathatatlan. Számtalan ötlettel, újítással gazdagítja a JEB életét. Pontos, lelkiismeretes kolléga, aki nem ijed meg a kihívásoktól. Szorgalma, munkához való hozzáállása kiemelkedő. Magas színvonalú munkájával mára már a JEB szakmai részlegének egyik alappillére lett. Problémamegoldó attitűdje, megfontolt, felelősségteljes hozzáállása példaértékű.

Bécsi Istvánné 

Bécsi Istvánné 2014 óta dolgozik a Fecsegő-tipegők Bölcsődében. Először konyhai kisegítőként kezdett dolgozni, majd gyermekcsoportba került dajka munkakörbe. Pontos, precíz munkatárs. A gyermekek érdekét mindenek felett állónak tartja. A munkafolyamatokat jól átlátja, pontosan tudja milyen időszakban mi a konkrét feladat, a többletfeladatok elvégzésében is mindig lehet rá számítani. Jó kapcsolatot ápol a kollégáival, szeretnek vele dolgozni, igazi vezéregyéniség a bölcsődében. Lelkes, megbízható, nagyon türelmes, lelkiismeretes, mosolygós, mindig vidám munkatárs.

Polgármesteri Dicséret adományozható annak a magánszemélynek, aki a kerületben bölcsődei munka szakterületen kiváló teljesítményt nyújt. Ezt idén a következőek érdemelték ki:

Bíróné Oláh Mária

Marika 1999 márciusa óta a Mini-Manó Bölcsőde szakácsnője. A pandémia kezdete óta a Babóca Bölcsőde gyermekeire is ő főz. Szakértelmének gyümölcsét a kicsik mindig jóízűen fogyasztják. Igen nagy gonddal figyeli, hogy a kisgyermekek milyen ízvilágú ételeket szeretnek és minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a gyermekek a bölcsődében töltött napjaikon finom ételekkel lakjanak jól, amelyek ugyanakkor segítik az egészséges életmódra való hozzászoktatást. Folyamatosan figyelemmel kíséri az új konyhatechnológiai eljárásokat és nagy gondossággal tekint a csecsemők étkeztetésére is. Megbízhatósága és precizitása példát mutat, munkáját a járványveszély alatt is odaadóan és lelkiismeretesen végezte. Kollégáival a közös hangot mindig megtalálja, számíthatnak rá. Szociális érzékenységével kivívta kollégái tiszteletét, szeretetét. A kihívást jelentő feladatokat is derűsen végzi, nevetése mosolyt csal mindenki arcára. Jó vele könyvekről és filmekről beszélgetni, és Marika az, aki mindig tud egy jó receptet.

Pusztainé Bártfai Edit

Edit 2015-től dolgozik a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődéknél. Több feladatkörben is megmutathatta képességeit, de a Biztos Kezdet Gyerekház vezetőjeként teljesedett ki rátermettsége. Munkájának alapvető jellemzői a gyermek- és szakmaszeretet, a következetesség, igényesség, pontosság és a közösségért érzett felelősség. Személyisége, munkába vetett energiája és lendülete magával ragadó, hivatástudata kiemelkedő. Szívügyének tekinti a nehezen kezelhető és hátrányos helyzetű családok körülményeinek javítását. Minden döntésével, ötletével azon dolgozik, hogy egy harmonikusan működő közösséget hozzon létre. Munkatársaival is kiváló a kapcsolata, vidámsága és lelkesedése környezetére is átragad. Fiatal kora ellenére nagy szakmai tudással bír, ismereteinek naprakészségéről folyamatos önképzéssel, szervezett továbbképzéseken való részvétellel gondoskodik.

Hűségjutalmat ennyi éves bölcsődei munkájukért pedig a következők kaptak: 

Pékné Kis Szilvia, 20 év - Gaál Judit vette át helyette a díjat

Scheibel Henriett, 30 év

Tóth Zsuzsanna, 20 év

Intézményvezetői dicséretben részesültek:

Pékné Kis Szilvia - Gaál Judit vette át helyette a díjat

Szilvia 20 éve a Katica Bölcsődében dolgozik. Munkaszeretete, lelkesedése példaértékű, feladatait precízen, alaposan végzi. Rendkívül empatikus és segítőkész a gyermekekkel, a szülőkkel és kollégáival egyaránt. Pozitív személyiségének köszönhetően munkatársai szívesen együttműködnek vele. A bölcsődei munka iránt elhivatott, mindig mindenben lehet rá számítani. Meghatározó egyénisége a bölcsődének, rendkívül határozott és szókimondó. Kollégáit tanácsaival segíti a precíz munkavégzés és a munkaszervezés tekintetében egyaránt. Hivatástudata és filantróp, tevékeny emberbaráti magatartása példaként szolgál nemcsak a pályakezdő munkatársak, hanem minden korosztály számára. Megbecsült és közkedvelt személyiség kollégái és vezetői körében egyaránt. Odaadó, 20 éve tartósan magas színvonalon végzett munkájáért dicséretet érdemel.

Végh Izabell Henrietta 

Végh Izabell Henrietta kisgyermeknevelői munkakörben dolgozik a Fecsegő-tipegő Bölcsődében. Nappali tagozatos tanulmányai alatt gyakorlatát ebben a bölcsődében teljesítette, majd oklevele megszerzését követően csatlakozott csapatukhoz. Munkája iránt odaadó és elhivatott, kollégái szeretnek vele együtt dolgozni. Pontos, precíz, elméleti tudását folyamatosan bővíti. Mindig szívesen vállal plusz feladatokat. A szülőkkel való kommunikációja példamutató. Csoportvezető kisgyermeknevelő, a kollégái szívesen fogadják javaslatait. Lelkes, megbízható, türelmes, lelkiismeretes, mosolygós, mindig vidám.

Solymos Csilla

Csilla őszinte, segítőkész, jóindulatú, központi személye a Babóca Bölcsődének. Kollégái mindig számíthatnak szakmai támogatására. Csoportvezető kisgyermeknevelőként tudására és tapasztalataira alapozva gyakorlati segítséget nyújt közvetlen kollégáinak a felmerülő problémák megoldásához. Munkáját odaadással végzi, hivatástudata és fejlődés iránti vágya áthatja mindennapjait. A rábízott gyermekekkel nagy érzékenységgel bánik. Csoportja számára megteremti a nyugodt és szeretetteljes légkört, ami biztosítja a gyermekek önfeledt játékát. Dokumentációit pontosan vezeti. A szülőkkel jó kapcsolatot ápol, együttműködik velük, tanácsait elfogadják.

Köves Zoltán Imréné

2010. évben kezdte meg munkáját csecsemő és kisgyermeknevelőként a Gyermekkert Bölcsődében. Egy évtizedes, színvonalas nevelői munkája alatt a szülők és a kollégák által kedvelt személlyé vált. Megértő attitűdje, kitartó munkája, a szakmai közösség iránt érzett felelőssége miatt bárki számíthat rá. Megfontolt tanácsaival segíti a szülőket, akik bizalommal fordulnak hozzá tanácsért, bátorításért. A fiatal, pályakezdő kollégákat nagy türelemmel segíti a szakmai fejlődésükben. Korrekt, megbízható kollégaként kivívta munkatársai szeretetét, tiszteletét. Szakmai igényességével, pontosságával, a gyermekek iránti szeretetével, elhivatott kisgyermeknevelői munkájával példát mutat környezete számára.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Szöveg: Józsefváros újság; Kép: Mile Máté  

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben