Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Hőségriadó

A Józsefvárosi önkormányzat intézkedései a hőségriasztás idején

2021. június 22. kedd

A hőségriadó ideje alatt a 32-esek terén és a Blaha Lujza téren (Népszínház utca sarok) vizet osztanak az arra járók számára június 22. kedd délutántól június 25. péntekig

A Józsefvárosi Önkormányzat önkéntesei és munkatársai a hőségriadó ideje alatt a 32-esek terén és a Blaha Lujza téren (Népszínház utca sarok) vizet osztanak az arra járók számára.

Józsefvárosban valamennyi párakapu működik az alábbi helyeken: Mátyás tér, Golgota tér, Tisztes utcai játszótér, Horváth Mihály tér, Gutenberg tér, Teleki tér, Kálvária tér, Losonci tér

A szökőkutak működnek az alábbi tereken: Horváth Mihály tér, Kálvária tér, Mátyás téri csobogó, Golgota tér, Corvin sétány

Valamennyi ivókút működik a kerületben, a kutyafuttatókban is. A Városüzemeltetés locsolóautói szintén járják a kerület utcáit.

A hőségriadó idején ügyfélszolgálati időben a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ megnyitja klimatizált ügyfélszolgálati irodáját az alábbi helyszíneken a hőség elől betérők fogadására és hűsítésére. A helyszíneken az igénybevételre csak ügyfélfogadási időben tudunk lehetőséget biztosítani:

Parkolási Igazgatóság: VIII. ker. Német utca 17-19. szám alatt található ügyfélszolgálati, klimatizált helyiség. Ügyfélfogadási idő: Hétfő: 9:00 órától 17:00 óráig. Kedd: 9:00 órától 17:00 óráig. Szerda: 9:00 órától 18:00 óráig. Csütörtök: 9:00 órától 17:00 óráig. Péntek: 9:00 órától 16:00 óráig.

VIII. ker. Őr u. 8. szám alatti lakásgazdálkodási ügyfélváró (itt nincs klíma, csak ventilátoros hűtés). Ügyfélfogadási idő: Hétfő: 13:00 órától 18:00 óráig. Szerda: 8:00 órától 16:30 óráig. Péntek: 8:00 órától 11:30 óráig.

A fővárosi hűsítőszigetekről és elérhető ivókutakról a husito.budapest.hu oldalon tájékozódhatnak. VIII. kerületi hűsítősziget található idén nyáron a Baross téri buszmegállóban.

Az FKF fokozott készenlétben, napi kétszer tizenkétórás műszakban locsolással hűti a sűrűn lakott városrészeket. A munka éjszaka sem áll le: ilyenkor fő- és közösségi közlekedési útvonalakon igyekeznek elviselhetőbbé tenni a hőmérsékletet, így a forgalmat is a lehető legkisebb mértékben akadályozzák.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben